"BENTLI" OTIŠAO ZA 180.000 EVRA: Na licitaciji Carinarnice Subotica prodata limuzina po rekordnoj ceni

J. L.

27. 04. 2024. u 16:06

Na licitaciji koju je organizovala Carinarnica Subotica prodato je ukupno 12 vozila - 11 automobila i jedan autobus.

БЕНТЛИ ОТИШАО ЗА 180.000 ЕВРА: На лицитацији Царинарнице Суботица  продата лимузина по рекордној цени

foto:Uprava carine

Najskuplji među njima, apsolutni rekorder među prodatim vozilima je ''Bentley Continental GT V8'', star samo dve godine,  za koga je novi vlasnik iskeširao  više od 21 milion dinara, odnosno skoro 180.000 evra.

Njegova početna cena bila je gotovo duplo manja – 12 miliona dinara, a kauciju od 30 odsto ove sume uplatilo je čak sedam zainteresovanih ponuđača.  To nije ni čudno jer tržišna cena "bentlija" 2022.godište košta ide od 230.000 do 300.000 evra.

Ovo je rekordna cena po kojoj je prodat jedan automobil od kada je Uprava carina Srbije organizuje licitacije, koje su od 30. marta 2022. godine elektronske, kao jedini način prodaje trajno oduzete robe.

U Carinarnici Subotica legendarna ‘buba 1302’ iz sedamdesetih prošle godine prodata je za čak 1,6 miliona dinara. Ljubitelji ovog svetski poznatog oldtajmera žustro su nadmetali tokom licitacije i tako višestruko podigli početnu cenu od 250.000 dinara. Iako je plaćena cena "bube" bila skoro šest i po puta veća od početne, ona je bila znatno jeftinija od dragocenih metala prodatih za više od 7,8 i 7,2 miliona dinara i muškog "Roleksa m2100’ koji je prodat za više od četiri miliona dinara.

U protekle dve godine Uprava carine organizuje elektornske licitacije trajno oduzete robe koja se može pogledati na sajtu. Potencijalni učesnici su u obavezi da se u naznačenom roku prijave i uplate kauciju za učešće, trećinu početne cene. Svaka od carinarnica, koja organizuje e-licitaciju u obavezi je da prethodno organizuje i razgledanje robe, u terminu naznačenom u aplikaciji.

Da povrate oduzeto

PRAVO učešća na ovim akukcijama imaju i firme i građani, kao i domaći i strani državljani. Važna informacija je da mogu da učestvuju i građani od kojih su oduzeti predmeti koji se izlažu javnoj prodaji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici