MALAVI I GABON NOVA PRILIKA ZA NAŠE PROIZVOĐAČE: Traže našu semensku robu i mehanizaciju

E.B.T.

21. 05. 2024. u 16:33

MALAVI i Gabon su veliko potencijalno tržište za naše proizvođače, a Srbija sa afričkim zemljama tradicionalno ima prijateljske odnose. Ovo je danas poručio ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović koji je sa delegacijama ove dve države obišao Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. On je ocenio da je ovo jedna od najzanačajnijih privrednih manifestacija za Srbiju.

МАЛАВИ И ГАБОН НОВА ПРИЛИКА ЗА НАШЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Траже нашу семенску робу и механизацију

Foto: Tanjug

- Ministar poljoprivrede Gabona mi je rekao da imaju veliku potrebu za poljoprivrednom mehanizacijom, za našom semenskom robom i različitim proizvodima i zainteresovani su za znanje koje mogu da steknu od naših stručnjaka - rekao je Martinović.

Učestvujući i na konferenciji "Odgovor Republike Srbije na posledice klimatskih promena" koju je organizovalo Javno preduzeće "Srbija vode" on je istakao da je voda neprocenjiv resurs koji čini osnovu života, zdravlja i razvoja, a time i celokupnog društva.

- Ministarstvo prepoznaje važnost ovog resursa u Srbiji - rekao je Martinović. - Intezivno radimo na izgradnji i unapređenju vodne infrastrukture koja osim dovođenja čiste pijaće vode za sve građane, omogućava i prozvodnju zdrave hrane, smanjuje rizik od poplava i suša. Na ovaj način želimo da doprinesemo poboljšanju kvaliteta života naših građana i očuvanju prirodnih resursa za buduće generacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREKO NOČI SAM OSTAO BEZ SVEGA: Ispovest Saše Popovića o teškom periodu života