SRBIJA SVETSKI REKORDER PO RASTU PRIHODA OD STRANIH TURISTA: Naša zemlja jedina u svetu dostigla trocifrenu stopu rasta

Novosti online

13. 06. 2024. u 16:14

SRBIJA je uspela da postane prva u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista!

СРБИЈА СВЕТСКИ РЕКОРДЕР ПО РАСТУ ПРИХОДА ОД СТРАНИХ ТУРИСТА: Наша земља једина у свету достигла троцифрену стопу раста

Foto P. Milošević

Ministarstvo turizma i omladine nedavno je saopštilo da je Srbija u prvom kvartalu ove godine bila prva destinacija u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista, koji su za 127 odsto veći u odnosu na isti period 2019. godine.

U najnovijem barometru Svetske turističke organizacije (UN Tourism) navodi se da je nekoliko destinacija širom sveta ove godine postiglo odlične rezultate u turizmu, među kojima je Srbija na prvom mestu i jedina koja je dostigla trocifrenu stopu rasta prihoda od stranih turista.

Devizni priliv od turizma u prvom kvartalu ove godine iznosio je 575 miliona evra, što je za 127 odsto više nego u periodu januar–mart 2019. godine, kada su prihodi od stranih gostiju iznosili 252 miliona evra.

U prva četiri meseca ove godine nastavio se rast turističkog prometa u Srbiji, jer su strani gosti ostvarili povećanje dolazaka za 10 odsto, a noćenja za pet odsto, što zajedno sa projekcijama o popunjenosti smeštajnih kapaciteta u nastavku godine ukazuje da će 2024. godina biti rekordna godina za turizam Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

(Blumberg Adria)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!