FRUŠKOGORSKI KORIDOR PREPORODIĆE SREM: Premijer Vučević i ministar Vesić u obilasku radova na tunelu Iriški venac (FOTO)

Novosti online

15. 06. 2024. u 13:10

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas, prilikom obilaska radova na tunelu Iriški venac, da će projekat Fruškogorskog koridora preporoditi Srem.

ФРУШКОГОРСКИ КОРИДОР ПРЕПОРОДИЋЕ СРЕМ: Премијер Вучевић и министар Весић у обиласку радова на тунелу Иришки венац (ФОТО)

Foto: Vlada Srbije

- Dinamika se prati i radovi idu kako treba. O bezbednosti se vodi računa o svakom detalju. Posebno me obradovalo što smo ubrzali probijanje tunela, treba nam četiri meseca za nešto za šta je ranije trebalo devet. Ovaj tunel donosi konkretno zaštitu Nacionalnog parka Fruška gora, neće se ići kroz park i neće biti emisije štetnih gasova. Velika stvar za Irig i Srem, koridor će ga preporoditi - istakao je Vučević, koji je radove obišao zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem.

Vesić je naveo da je tunel Iriški venac dug 3,5 kilometra i da će biti najduži u Srbiji.

- Urađeno je 52 odsto. Do septembra 2026. biće završen koridor osim radova na Bulevaru Evrope. Koliko će ovo značiti ljudima koji žive ovde, pokazuje činjenica da će ovaj tunel promeniti način života. Ovo je dokaz kako zajedno možemo da uradimo velike stvari - rekao je Vesić.

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming zahvalio se premijeru Vučeviću i ministru Vesiću na angažovanosti oko projekta.

- Zadovoljan sam i što Srbija napreduje po pitanju infrastrukture. Verujem da uz pomoć premijera i svih nas, možemo da završimo koridor u datom roku. Ovo će biti najduži tunel u celoj Srbiji - naveo je Li Ming.

Obilasku tunela prisustvovali su i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

BONUS VIDEO - NIČE IZ DUNAVA: Peti novosadski most, deo Fruškogorskog koridora, gradi se punom parom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama