MINISTAR MALI SA AMBASADOROM KRALJEVINE ŠPANIJE U SRBIJI: Važni razgovori o zajedničkim projektima i odnosima dve zemlje (FOTO)

Novosti online

24. 06. 2024. u 15:39

MINISTAR finansija i potpredsednik Vlade Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Španije u Srbiji Huanom Hose Sans Aparisiom, sa kojim je razgovarao o političkim i ekonomskim odnosima dve zemlje, kao i o budućim zajedničkim projektima.

МИНИСТАР МАЛИ СА АМБАСАДОРОМ КРАЉЕВИНЕ ШПАНИЈЕ У СРБИЈИ: Важни разговори о заједничким пројектима и односима две земље (ФОТО)

Foto: Instagram

- Sastanak sa ambasadorom Kraljevine Španije u Srbiji Nj. e. Huanom Hose Sans Aparisiom, sa kojim sam razgovarao o političkim i ekonomskim odnosima naše dve zemlje, kao i o budućim zajedničkim projektima.

Španija je veliki prijatelj Srbije, koja poštuje naš teritorijalni integritet, i na tome smo im veoma zahvalni.

Osim toga, zahvalni smo našim prijateljima i što nas podržavaju na putu evrointegracija, a moj sagovornik je još jednom ponovio da Španija želi da vidi Srbiju u Evropskoj uniji.

Naša tema su bili i budući zajednički projekti, jer verujemo da možemo da nastavimo da unapređujemo naše ekonomske odnose. Drago mi je što su španske kompanije zainteresovane da investiraju u Srbiju.

Tema je bila i predstojeća specijalizovana izložba EKSPO Beograd 2027, a iako je Beograd pobedio u konkurenciji sa Malagom, saglasili smo se da je ipak važno da je grad iz Evrope pobednik, jer su drugi gradovi kandidati bili iz Severne i Južne Amerike, kao i iz Azije - napisao je Mali na Instagramu.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

RUSIJA JE ZGROŽENA! Ovo je najnoviji uslov za Ruse u vezi Olimpijskih igara Pariz 2024