ZLOUPOTREBA EKOLOGIJE U POLITIČKE SVRHE: Prozapadna opozicija predstavu počinje na Vidovdan - zloupotrebiće simboliku 28. juna

Novosti online

26. 06. 2024. u 18:22

DEO opozicionih lidera u Srbiji, čije delovanje finansira politički Zapad, tokom aktuelnog perioda intenzivno radi na pripremi još jednog u nizu autodestruktivnih poteza, pri čemu su odlučili da ovog puta kao prikriće za svoje stvarne namere zloupotrebe navodnu borbu za zaštitu životne sredine.

ЗЛОУПОТРЕБА ЕКОЛОГИЈЕ У ПОЛИТИЧКЕ СВРХЕ: Прозападна опозиција представу почиње на Видовдан - злоупотребиће симболику 28. јуна

Foto: V. Mitrić

Uprkos dosadašnjim neuspesima, lideri "prozapadne" opozicije ne menjaju svoj modalitet rada, već kao novu temu kojom će pokušati da podiđu narodu i prevare ga, pronalaze "borbu" za zaštitu životne sredine. Ovoga puta predstava otpočinje organizovanjem, kako navode, "velikog protestnog skupa" u Loznici, i to baš na Vidovdan, čime nastoje da zloupotrebom navedene simbolike, 28. juna, kao i potenciranjem "nacionalističke ikonografije" animiraju i tradicionalno orijentisani deo naroda.

U skladu sa tim, lideri "prozapadne" opozicije će iskoristiti okupljene, svesni toga da su izgubili svaki kredibilitet, te svojim javnim nastupom mogu da izazovu samo revolt naroda, dok se kao organizatori skupa promovišu relativno nove i nekompromitovane osobe iz "ekoloških" udruženja, koja će bez izazivanja prezira i podsmeha moći demagoški da plasiraju teze o "nacionalnim interesima".

- Konkretan povod za organizovanje ovog protesta je suprotstavljanje ponovnom otpočinjanju realizacije projekta "Jadar" kompanije "Rio Tinto" za eksploataciju litijuma na području Srbije - navode organizatori.

Međutim, sve ovo, po svemu sudeći, nema uporište u realnosti, jer su procesi od kojih tzv. prozapadni opozicionari ovoga puta "štite narod" krajnje formalni i transparentni, te ukoliko se uopšte bude odlučivalo o navedenom pitanju, to će biti učinjeno u skladu sa propisanim procedurama, u nadležnim institucijama i uz puno učešće javnosti, ali nikako na protestnim skupovima na kojima lideri "prozapadne opozicije" pokušavaju da uvere narod da će ga zaštititi od "opasnosti" koja u realnosti i ne postoji.

S obzirom na to da usled odsustva skrupula i principijelnosti, praćenih isključivom borbom za ostvarivanje ličnih materijalnih interesa, nisu u stanju da svojom političkom vizijom i konstruktivnim idejama pridobiju poverenje i podršku naroda, lideri "prozapadne" opozicije već duže vreme nastoje da to postignu zloupotrebom određenih pojava koje privlače pažnju javnosti, pri čemu se lažno i neosnovano predstavljaju kao "spasioci", iako ne nude nikakva rešenja, već samo nastoje da dodatno stimulišu nezadovoljstvo naroda, u nadi da će na taj način izazvati prevrat i doći na vlast.

"Putujuća trupa"

GRAĐANI su vremenom, kako se repertoar menjao, a scenografija i glumci ostajali isti, počeli da uviđaju da je u pitanju farsa, pa su prestali da se odazivaju pozivima ove "putujuće trupe", pružajući poverenje realnom političkom programu, stvarnim rezultatima i vidljivom progresu, o čemu svedoče i izborni rezultati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!