"ZA PRVO DETE 500.000 DINARA, ZA DRUGOROĐENO 600.000" Mali: Počinje javna rasprava o Zakonu o podršci porodicama sa decom

Tanjug

10. 07. 2024. u 09:40

PRVI potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će danas biti doneta odluka odbora da se ide na javnu raspravu o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom kojima se predviđa uvećanje roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete.

ЗА ПРВО ДЕТЕ 500.000 ДИНАРА, ЗА ДРУГОРОЂЕНО 600.000 Мали: Почиње јавна расправа о Закону о подршци породицама са децом

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Briga o porodici za nas je veoma važna, ono što je predsednik Republike obećao, idemo sa podizanjem iznosa za prvorođeno dete, za drugorođeno dete, 500.000 dinara, 600.000 dinara, za treće, za četvrto dete - kazao je Mali.

- Prva sesija te rasprave biće 17. jula u Beogradu, a nakon rasprave koja bi trebalo da traje oko 20 dana zakon bi u Skupštini Srbije mogao da bude usvojen u septembru, a da počne da se primenjuje u septembru ili oktobru - rekao je on za Jutarnji dnevnik RTS-a.

Mali je istakao da je briga o porodici veoma važna za državu i ocenio da je velika stvar to što su pripremljene izmene pomenutog zakona i što počinje javna rasprava o njemu.

BONUS VIDEO: MALI: Nikada se u Srbiji nije više ulagalo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)