NESTAŠICA "PLAZME" U PRODAVNICAMA NAKON POŽARA FABRIKE: Prvi put od 1967. kupci se suočavaju sa manjkom keksa na policama

E. B. T.

31. 08. 2024. u 12:12

ČUVENE "plazme" nema dovoljno ili uopšte nema na rafovima. Ovo je prvi put od 1967. godine da se kupci suočavaju sa nestašicom keksa uz koji su odrastale generacije.

НЕСТАШИЦА ПЛАЗМЕ У ПРОДАВНИЦАМА НАКОН ПОЖАРА ФАБРИКЕ: Први пут од 1967. купци се суочавају са мањком кекса на полицама

Foto plazma.rs

Problemi u proizvodnji, do kojih je došlo nakon požara koji je krajem juna izbio u fabrici "Bambi" u Požarevcu, sada su vidljivi i u radnjama. Potrošače koji su navikli na "plazmu" hvata blaga panika, a oni koji nisu ništa hteli da prepuste slučaju pokušali su da obezbede što više zaliha. Još nije poznato kada će biti moguće da se proizvodnja nastavi u punom kapacitetu.

Čitaoci "Novosti" su se požalili našoj redakciji da na rafovima nema obične "plazme" koja je i najtraženija. Olga S. (94) iz Vranja kaže nam da dan uvek započinje uz čaj i čuveni keks.

- Mora da bude "plazme" - kaže naša sagovornica. - Svako jutro pojedem pet komada uz čaj. Imam nekoliko pakovanja u zalihama, ali se bojim da ću ostati bez svog omiljenog keksa. Očekujem da će porodica da nađe gde ima da se kupi, a imam i unuku u Beogradu, pa će ga tamo, valjda, biti ako ga nema u Vranju. Čitateljka Ana M. (34) iz Beograda kaže da je ostala bez poslednjeg keksa, a da u prodavnicama koje je obišla nije uspela da ga nađe. - Na pusto ostrvo bih ponela samo jednu stvar, a to je "plazma" - ističe Ana M. - Odmah posle posla nastaviću potragu za keksom.

Ideju dobili u Milanu

PROIZVODNjA "plazme" u Požarevcu počela je 1967. godine, a ubrzo postaje najveći brend i šampion kvaliteta bivše Jugoslavije. Tvorac legendarnog keksa je prvi školovani jugoslovenski keksar Petar Tutavac, koji je preminuo u februaru 2022. godine. Ovaj proizvod je osmislio po uzoru na keks koji se proizvodio u jednoj fabrici u Milanu.

Generalni direktor kompanije "Bambi" Dragan Stajković ističe da traže optimalno rešenje kako bi se što pre vratili uobičajenom poslovanju i mole kupce i partnere za razumevanje. U rad je pušten proizvodni pogon koji nije bio zahvaćen požarom, a proizvodne linije koje su oštećene se uveliko saniraju i obnavljaju da bi proizvodnja mogla da se nastavi u punom kapacitetu. Najavljeno je i investiranje u izgradnju i proširenje kapaciteta fabrike.

- "Bambi" nastavlja da plasira svoje proizvode na tržište, ali dinamika proizvodnje biće prilagođena raspoloživim kapacitetima, i možemo očekivati da u određenom periodu "plazma" i pojedini brendovi neće uvek biti dostupni na svim prodajnim mestima i na svim tržištima - kaže Stajković. - Radimo na prioritizaciji portfolija i u skladu sa kapacitetima proizvodnih linija, menjaće se i struktura portfolija, kao i dostupnost proizvoda.

U kompaniji "Bambi" ističu da će uprkos novonastaloj situaciji sva radna mesta biti u potpunosti sigurna. - Agilnost i posvećenost zaposlenih ključni su u ovom izazovnom periodu, kako bismo našim vernim potrošačima nastavili da nudimo njihove omiljene brendove - ističe Stajković.

Kako RTS piše, zaposleni su ujedinjeni da pomognu u oporavku, pa im nije teško da privremeno rade i u proizvodnim pogonima u Paraćinu.

- Ja sam na poziciji pekača - kaže Jadranka Gajić. - Kad bude došao red na mene, naravno da ću da idem. Moramo da budemo solidarni u ovim teškim vremenima.

Kako podseća Stajković, kompanija "Bambi" je pre pet godina postala deo "Koka-Kola HBC grupe" i posebno im znači što u svemu ovome nisu sami.

- Uz ogromnu podršku i ekspertizu kolega iz grupe, mi investiramo u izgradnju, obnovu i proširenje kapaciteta, kao i pronalaženje načina da što pre nastavimo da proizvodimo sve naše proizvode punim kapacitetom - kaže Stajković. - Upravo zato ćemo u obnovu da uložimo još više od prvobitnog plana, u skladu sa najvišim mogućim standardima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOK JE BIO RAT, OVDE SU MU ZAMERALI - SAD JE NAŠ ZET: Poznati Slovenac o poznanstvu sa Borom