NAJBOLJA BANKA U SRBIJI I OVE GODINE: Banca Intesa ponela tri Euromoney priznanja u 2024. godini

Promo

19. 07. 2024. u 15:03

Banca Intesa, članica internacionalne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, osvojila je tri priznanja međunarodnog finansijskog časopisa Euromoney u 2024. godini. Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji, koju je dobila već osmi put, Banca Intesa je ove godine ponela i priznanja za najbolju banku za poslovanje sa privredom, kao i najbolju banku na planu primene ESG standarda.

НАЈБОЉА БАНКА У СРБИЈИ И ОВЕ ГОДИНЕ: Banca Intesa понела три Euromoney признања у 2024. години

FOTO: Promo

U okviru tradicionalnog godišnjeg izbora „Nagrade za izvrsnost“, stručni žiri časopisa, koji čine urednici, novinari i ekonomski istraživači, odabrao je najuspešnije banke u više od 100 zemalja širom sveta na osnovu niza parametara uključujući finansijske rezultate, razvoj poslovanja i transformaciju biznisa, nove proizvode i usluge, digitalna rešenja i tehnologije, kao i integrisanje ESG načela. U kategoriji najboljih banaka na nacionalnom nivou, pobednici su one banke koje su ostvarile snažan finansijski učinak, pokazale sposobnost da se prilagode tržišnim i regulatornim promenama i demonstrirale inovativnost i snažnu posvećenost potrebama klijenata i akcionara.

„Osvojiti čak tri priznanja časopisa Euromoney u jednoj godini vidim ne samo kao potvrdu uspešne realizacije strateških poslovnih prioriteta, već i snažnog uticaja koji imamo na privredu, građane i ukupnu zajednicu. I pored intenzivne tržišne konsolidacije i složenog privrednog okruženja, uspeli smo da ostvarimo najbolje poslovne rezultate u istoriji Banca Intesa i očuvamo lidersku poziciju na bazi organskog rasta koji pretpostavlja inovativnu ponudu, dinamičnu digitalizaciju i razvijenu ESG agendu. Čast mi je što je Euromoney prepoznao ne samo ovaj uspeh, već i naše napore da integrišemo faktore održivosti u sve poslovne odluke i segmente poslovanja, kao i da našim korporativnim klijentima obezbedimo relevantnu podršku kroz snažnu finansijsku potporu, napredna digitalna rešenja, ali i podsticaje za dostizanje ESG ciljeva“, izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji, Intesa Sanpaolo je takođe ponela Euromoney priznanja za najuspešniju banku na tržištu Hrvatske i najbolju banku za poslovanje sa privredom u Slovačkoj u 2024, dok je njena IMI divizija za korporativno i investiciono bankarstvo osvojila nagrade za najbolju investicionu banku u Italiji i najbolju banku za poslovanje sa privredom u Italiji.

Časopis Euromoney, osnovan 1969. godine, je jedan od najuglednijih finansijskih časopisa na međunarodnom nivou. Godišnje „Nagrade za izvrsnost“, koje magazin dodeljuje najuspešnijim bankama širom sveta već duže od 30 godina, smatraju se najprestižnijim priznanjima ove vrste na globalnom bankarskom tržištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)