OVAKO IZGLEDA NOVI TERMO BLOK B3: Radovi završeni, očekuje se da probe počnu u avgustu (FOTO)

Novosti online

20. 07. 2024. u 13:29

MINISTARKA rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je u Kostolcu sa Fangom Janušijem, predsednikom kompanije "CMEC" i zajedno s njim obišla novi termo blok B3 koji gradi ta kompanija.

ОВАКО ИЗГЛЕДА НОВИ ТЕРМО БЛОК Б3: Радови завршени, очекује се да пробе почну у августу (ФОТО)

MRE

- Važan razgovor sa čelnikom kineske kompanije koji je došao iz Kine kako bismo još jednom potvrdili obostranu posvećenost ovom za Srbiju strateškom objekti. Svi fizički radovi na bloku su završeni i očekujem da pre avgusta počnu funkcionalne probe kako bi se sprovela garancijska ispitivanja, što je preduslov da novi proizvodnim kapacitet bude predat "Elektroprivredi Srbije", a još od ranije je dogovor da to bude pre početka grejne sezone - poručila je ministarka Đedović Handanović. 

MRE

 

Ona se zahvalila kineskim partnerima na požrtvovanom radu i istakla da je važno da ceo posao završe što je pre moguće. 

- U konstantnoj smo komunikaciji sa izvođačem radova. Bilo je određenih kašnjena, ali ovo je veliki i složen projekat građen u otežanim okolnostima, ali će biti apsolutno najmoderniji i najbezbedniji koji "Elektroprivreda Srbije" ima, jer je građen po najsavremenijim standardima, uključujući i najsavremenije standarde zaštite životne sredine - naglasila je ministarka. 

MRE

 

Podsetila je i da je novi blok od fundamentalne važnosti za energetsku sigurnost i bezbednost Srbije, posebno imajući u vidu povećanu potrebu za električnom energijom u zimskom, ali i letnjem periodu.

BONUS VIDEO: NEĆEMO ODUSTATI OD POLjOPRIVREDE: Ministarka Tanasković na Kopaonik biznis forumu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROPA ŽELI NAŠ LITIJUM DA BI SE SPASLA OD KINEZA Analiza Novosti: Zašto je Briselu važno da se u Srbiji otvoreni rudnik litijuma