NAPREDUJE AUTO - PUT DO POŽEGE: Otvaranje u oktobru (FOTO)

N. J.

22. 07. 2024. u 11:24

Do okrobra ove godine, deonica auto – puta „Miloš Veliki“ od Pakovraća do Požege biće završena i puštena u saobraćaj, a JP „Putevi Srbije“ objavili su izveštaj o do sada uređenom poslu.

НАПРЕДУЈЕ АУТО - ПУТ ДО ПОЖЕГЕ: Отварање у октобру (ФОТО)

JP Putevi Srbije

Poznato je da je ova deonica auto - puta duga 20 kilometara, za građevince najteža i najzahtevnija. Potrebno je savladati težak teren na kome skoro trećinu trase čine mostovi i tuneli: tunel Laz jedan od najdužih najduži u našoj zemlji i dugačak je 2.850 metara, dok je tunel Munjino brdo sa 2.780 metara takođe veliki izazov.

- U Srbiji kada se završi jedan infrastrukturni projekat, nastavlja se drugi i to je deo politike izgradnje i saobraćajnog povezivanja svih delova zemlje . Time se obezbeđuju strane investicije, više radnih mesta, bolji život građana i dalji ekonomski razvoj zemlje – saopštio je ministar građevine Goran Vesić.

Ministar je naglasio, da kada saobraćaj bude pušten na deonici auto - puta do Požege, kineska kompanija CRBC započinje nove radove i to na deonici prema Dugoj poljani, odnosno ka Crnoj Gori dužine 74 kilometra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)