TRI STVARI KOJE SVAKI VOZAČ MORA ZNATI UKOLIKO PUTUJE TOKOM LETA

Promo

09. 08. 2024. u 11:40

TOKOM vrelih letnjih meseci svima je potreban odmor, a čest izbor mnogih jesu obale Jadranskog mora, do kojih se brzo stiže i koje posetiocima pružaju pravu primorsku idilu.

ТРИ СТВАРИ КОЈЕ СВАКИ ВОЗАЧ МОРА ЗНАТИ УКОЛИКО ПУТУЈЕ ТОКОМ ЛЕТА

Foto: Promo

Oni koji se opredele za peščane plaže južnih suseda trebalo bi znaju tri stvari, koje će letnje avanture učiniti bezbednijim i ugodnijim. Nekoliko praktičnih saveta može vaše putovanje automobilom učiniti komfornim, čak i tokom visokih temperatura i nezaobilaznih gužvi u saobraćaju.

Bezbednost putnika prioritet je tokom svakog putovanja, a kako bi vozač bio odmoran i imao dovoljno energije za vožnju koja traje satima, neophodno je praviti pauze. Kako putnici ne bi bili ugroženi u saobraćaju ni na jedan način, važno je i da vozač ne bude umoran ili pospan, čemu će najviše doprineti aktivna pauza.

Osim toga, neophodno je voditi računa i o pravilnom unosu vode, kako zbog koncentracije tokom vožnje, tako i zbog osećaja budnosti i sprečavanja dehidratacije tokom vrelih meseci. Dodatno, kako bi vozač, ali i svi drugi putnici, imali dovoljno energije za letnje pustolovine, neophodna im je kvalitetna hrana, ali i užine koje će popraviti raspoloženje i vratiti snagu, u bilo koje doba dana ili noći.

Put do crnogorskog primorja na prvi pogled može delovati kratko i ne naročito zahtevno, ali stotine kilometara koji se prelaze u jednom danu ipak su izazov i za iskusne vozače. Mnogobrojne krivine, kao i put koji se prostire preko planinskih venaca zapadne Srbije, a nastavlja se i u Crnoj Gori, zahtevaju izuzetan fokus i crpe veliku količinu energije vozačima. Iz toga razloga, upravo na tom putu, postoji nekoliko lokacija koje su prilagođene potrebama svih putnika, bez obzira na uzrast. Na odabranim NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama možete posetiti Drive Cafe ukoliko vam je potrebno osveženje, ili restoran ukoliko želite da osveženje uparite sa kvalitetnim obrokom koji osvaja sva čula.

Na NIS-ovim benziskim stanicama na Zlatiboru i u Prijepolju, kao ključnim tačkama za odmor na putu do Crne Gore, nalazi se Drive Cafe koji nudi sve što je neophodno za udoban nastavak putovanja. Raznovrsni topli i hladni napici, sveži sendviči, hrskava peciva i francuski kroasani, deo su Drive Cafe asortimana, koji će svakom putniku i vozaču učiniti putovanje prijatnijim. Uz to, svi mogu da popiju kvalitetnu kafu pravljenu po tradicionalnoj italijanskoj recepturi, a espresso, cappuccino, latte i mocha su samo neke od kafa koje su na raspolaganju. Na raspolaganju je i širok izbor ukusnih i uvek svežih sendviča, koje odlikuje vazdušasto i idealno hrskavo testo. Osim sendviča, popularan izbor su i hot dogovi, a za potrebe dezerta u ponudi su i krofne i slatki kroasani.

Srećan put!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE JOŠ DA NAS SNAĐE?! Selektor Svetislav Pešić zabrinuo sve pred meč Srbija - Nemačka (VIDEO)