MINISTAR POPOVIĆ SA RUSKIM KOLEGOM U MOSKVI: Imamo zajednički cilj – da povećamo trgovinski promet (FOTO)

Novosti online

13. 08. 2024. u 12:39

MINISTAR za ekonomski razvoj Rusije Maksim Rešetnjikov i ministar za međunarodnu ekonomsku saradnju u Vladi Republike Srbije dr Nenad Popović razmotrili su aktuelna pitanja bilateralne ekonomske agende, realizaciju važećih zajedničkih projekata, kao i perspektivne pravce za saradnju.

МИНИСТАР ПОПОВИЋ СА РУСКИМ КОЛЕГОМ У МОСКВИ: Имамо заједнички циљ – да повећамо трговински промет (ФОТО)

Foto: Ministarstvo za međunarodnu ekonomsku saradnju

Pregovori kopredsedavajućih Međuvladinog rusko-srpskog komiteta za trgovinu, ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju održani su u Moskvi 13. avgusta. Ovo je već drugi koordinacioni sastanak u toku ove godine.

- Između Rusije i Srbije ostaju čvrsti partnerski odnosi. Imamo jake poslovne kontakte u oblastima energetike, saobraćaja i infrastrukture. Postoji potencijal za pokretanje novih projekata u oblasti zdravstva i visokih tehnologija - primetio je Maksim Rešetnjikov. - U perspektivi planiramo da posvetimo više pažnje razvoju poslovnih kontakata između naših zemalja, a posebno da obnovimo aktivnosti preko Rusko-srpskog poslovnog saveta.

Foto: Ministarstvo za međunarodnu ekonomsku saradnju

Posebno su strane razgovarale o pripremama za prošireni sastanak Međuvladinog komiteta, koji će se održati u Rusiji do kraja ove godine. Strane su se dogovorile da se održi 20. jubilarni sastanak komiteta uz učešće predstavnika privrede i relevantnih resora dve zemlje.

To će definisati dugoročne planove i zadatke komiteta i evidentirati dogovore vezane za rešavanje praktičnih pitanja ruskih i srpskih kompanija. Na sastanku Međuvladinog komiteta planirano je i da se razgovara o stvaranju uslova za proširenje saradnje u oblastima turizma, zdravstva i visokih tehnologija.

Foto: Ministarstvo za međunarodnu ekonomsku saradnju

- Veoma je važno da odnosi između Srbije i Rusije imaju bratski i partnerski karakter, postoji razumevanje i velika podrška na političkom i diplomatskom nivou - istakao je dr Nenad Popović. - Imamo zajednički cilj – da povećamo trgovinski promet između naših država. Imamo nameru da uložimo sve napore da to uradimo, da učinimo sve što je moguće kako bismo obezbedili da naši odlični politički odnosi imaju čvrstu ekonomsku osnovu. Računam da će predstojeći sastanak Međuvladinog komiteta dati novi podsticaj saradnji Srbije i Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane