DUŠAN ŽIVKOVIĆ , GENERALNI DIREKTOR EPS AD, U RB KOLUBARA: Bezbedna proizvodnja uglja uprkos visokim temperaturama (FOTO)

Novosti online

13. 08. 2024. u 17:09 >> 17:10

S OBZIROM da je počeo još jedan tropski talas, neophodno je proces proizvodnje uglja organizovati u skladu sa klimatskim uslovima, kako bi rudari bezbedno i kvalitetno obavili svoje radne zadatke, poručio je danas generalni direktor „Elektroprivrede Srbije“ Dušan Živković tokom posete Rudarskom basenu „Kolubara“.

ДУШАН ЖИВКОВИЋ , ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ЕПС АД, У РБ КОЛУБАРА: Безбедна производња угља упркос високим температурама (ФОТО)

FOTO: Novosti

On je apelovao na rukovodioce proizvodnje površinskih kopova da vode računa o zdravlju i bezbednosti radnika, kao i tehnološkom radu mašina i postrojenja u otežanim vremenskim uslovima. 

- Očekujemo povećanu potrošnju električne energije, ali građani nemaju razloga za brigu, jer je EPS spreman da obezbedi dovoljne količine električne energije i visoke temperature neće uticati na realizaciju plana proizvodnje - rekao je Živković.

Osim trenutne proizvodnje uglja i otkrivke, teme sastanka generalnog direktora sa rukovodiocima u RB „Kolubara“ bile su i presek stanja remontnih aktivnosti i priprema za predstojeću zimsku sezonu. 

FOTO: Novosti

 

- Prioritet je realizacija plana, a nama je da upravljajući procesima obezbedimo nastavak stabilne proizvodnje uglja i otkrivke i to se jasno očekuje od svih rukovodilaca. Posebna pažnja mora biti usmerena na Polje „E“, kako bi se stvorili uslovi za dalje aktivnosti na otvaranju kopa u punom kapacitetu - naveo je Živković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?