PREMIJER SUTRA PREDSTAVLJA AKCIJU "NAJBOLJA CENA": Konferencija zakazana za 10 sati

Tanjug

28. 08. 2024. u 16:08

PREMIJER Srbije Miloš Vučević predstaviće sutra, u Vladi Srbije, akciju "Najbolja cena".

ПРЕМИЈЕР СУТРА ПРЕДСТАВЉА АКЦИЈУ НАЈБОЉА ЦЕНА: Конференција заказана за 10 сати

Foto Arhiva Novosti

Konferenciji će početi u 10 časova, a prisustvovaće ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministarka privrede Adrijana Mesarović, najavljeno je iz vlade.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da će se ove sedmice pojaviti lista proizvoda sa najboljim cenama za najvažnije proizvode koje će biti niže od akcijskih u trgovinskim lancima, kako bi se dodatno pomoglo građanima.

- Veoma sam srećan zbog velikog angažmana predsednika vlade Miloša Vučevića i ministra trgovine Tomislava Momirovića, i sa njima radi i moj kabinet i verujemo da će moći da se pojavi lista proizvoda koji će imati zaista najbolju cenu, nižu od akcijskih cena, sa ciljem da dodatno pomognemo ljudima - rekao je tada Vučić.

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je, takođe, pre par dana da je imao sastanak sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca, predstavnicima Privredne komore Srbije (PKS), i ministrima i da će konkretne stvari saopštiti u narednih desetak dana, a gde će građani osetiti pravičniji odnos cena. Prema njegovim rečima, cilj je da se analizira zašto je neki proizvod skuplji u Srbiji u odnosu na neke druge zemlje.

- Nećemo da ugrozimo mogućnost trgovcima da rade, oni su veliki poslodavci. Njih devet koliko ih je bilo na sastanku zapošljava ogroman broj radnika - rekao je Vučević. Premijer je kazao i da će se gledati da se što bolje kontrolišu cene i da budu pravičnije, pre svega za namirnice koje suštinski čine potrošačku korpu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RAT U UKRAJINI: VSU priprema ofanzivu Zaporožje 2.0; Ruske snage buše odbranu kod Pokrovska; VSU ima inicijativu kod Kurska (VIDEO/FOTO)