MALI SAOPŠTIO: Od 1. januara biće povećan neoporezivi deo dohotka

Novosti online

29. 08. 2024. u 08:15

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je da će od 1. januara biti povećan neoporezivi deo dohotka u istom procentualnom iznosu kao i minimalna zarada.

МАЛИ САОПШТИО: Од 1. јануара биће повећан неопорезиви део дохотка

Foto: Printskrin/RTS

- Imamo najbrže rastuću ekonomiju u Evropi. Imamo nikada veći broj zaposlenih. Odluka od 1. januara da se poveća neoporezivi deo dohotka u istom procentualnom iznosu kao i minimalna zarada. Konačno, što mi je mnogo drago, ova visina minimalne zarade pokriva minimalnu potrošačku korpu. Uspeli smo i tu, istorijsku stvar da uradimo - rekao je Mali i dodao da je 114.000 onih koji primaju minimalnu zaradu, što je ispod 5 odsto od ukupnog broja zaposlenih.

O akciji "Najbolja cena"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će danas biti predstavljena akcija sa trgovinskim lancima i 81 proizvod koji će od 1. septembra do 31. oktobra imati cene niže od akcijskih.

Ministar Mali je naglasio da će takva odluka dodatno uticati na očuvanje životnog standarda građana Srbije.

- Molim građane Srbije da obrate pažnju, idemo sa akcijom sniženja cena, radi se o 81 proizvodu. Ovo će dodatno uticati na očuvanje životnog standarda građana Srbije. Svaki element naše ekonomske politike usmeren je na to da građani osete boljitak - istakao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

30 MUŠKARACA OTIŠLO DA RADI U NEMAČKU, KAD SU SE VRATILI ŽENE DOBILE RAK GRLIĆA MATERICE: Doktor iz Fronta ispričao hit priču (VIDEO)