SRBIJA SVE BLIŽA INVESTICIONOM REJTINGU: Ministar Mali objavio sjajne vesti (FOTO)

Novosti online

30. 08. 2024. u 22:44

MINISTAR finansija i Prvi potpredsednik Vlade Srbije, Siniša Mali objavio je na svom instagram nalogu da je Srbija na dobrom putu ka investicionom rejtingu.

СРБИЈА СВЕ БЛИЖА ИНВЕСТИЦИОНОМ РЕЈТИНГУ: Министар Мали објавио сјајне вести (ФОТО)

Foto: Printskrin

- Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Moody’s Ratings je večeras potvrdila kreditni rejting Republike Srbije na nivou „Ba2“ i povećala izglede sa stabilnih na pozitivne, što je za Srbiju još jedan pomak napred ka željenom investicionom rejtingu.

- Ocena Moody’s agencije dolazi nakon što su i dve druge renomirane rejting agencije, S&P Global Ratings i Fitch Ratings, istim izgledom ocenile Srbiju ranije ove godine.

➡️Ocena Moody’s agencije dolazi nakon što su i dve druge renomirane rejting agencije, S&P Global Ratings i Fitch Ratings, istim izgledom ocenile Srbiju ranije ove godine. ➡️To znači da nas u ovom trenutku tri velike rejting agencije vide kao zemlju koja poboljšava svoje ekonomske parametre, daje pozitivne signale investitorima i može da obezbedi makroekonomsku stabilnost, neophodnu za dalji rast investicija. Ovakve dobre vesti su potvrda Srbiji da nastavi započete reforme i agendu rasta.🇷🇸

-To znači da nas u ovom trenutku tri velike rejting agencije vide kao zemlju koja poboljšava svoje ekonomske parametre, daje pozitivne signale investitorima i može da obezbedi makroekonomsku stabilnost, neophodnu za dalji rast investicija. Ovakve dobre vesti su potvrda Srbiji da nastavi započete reforme i agendu rasta Srbije - stoji u objavi ministra Siniše Malog na Instagramu.

BONUS VIDEO: MALI: Nikada se u Srbiji nije više ulagalo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOK JE BIO RAT, OVDE SU MU ZAMERALI - SAD JE NAŠ ZET: Poznati Slovenac o poznanstvu sa Borom