VOJVOĐANSKIM POLJOPRIVREDNICIMA PODRŠKA POKRAJINE: Deset miliona dinara za kontrolu plodnosti obradivog zemljišta

Z. G.

02. 09. 2024. u 15:42

UGOVORI o finansijskoj podršci namenjenoj kontroli plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Vojvodine, koju je dobilo 13 korisnika, uručeni su danas u prostorijama Pokrajinske vlade u Novom Sadu.

ВОЈВОЂАНСКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ: Десет милиона динара за контролу плодности обрадивог земљишта

Pres služba Pokrajinske vlade

Za ostvarivanje te mere, donete radi unapređivanja poljoprivredne proizvodnje u Vojvodini, izdvojeno je ukupno deset miliona dinara.

Uručujući ugovore, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Petar Samolovac je podsetio na to da je resorni sekretarijat od 2016. godine uložio više od miliona dinara za uzorkovanje i analizu poljoprivrednog zemljišta i da je u tom periodu uzorkovano više od 27.000 lokacija.

Napomiljući da je planirana i nabavka specijalizovanog vozila kako bi se dolazilo do što većeg broja uzoraka i boljih rezultata, on je istakao da uslovi, kako prirodni tako i uslovi na tržištu poljoprivrednih proizvoda nisu povoljni, pa stoga sekretarijat ovom merom nastoji da smanji troškove.

- Ovo je pravo vreme da se urade analize kod skidanja useva - poručio je Samolovac i dodao da će Sekretarijat nastaviti da izdvaja novac za tu namenu.

Ove godine su podržani programi Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i poljoprivrednih stručnih službi i stanica u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu, Senti, Rumi, Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Bačkoj Topoli, Vrbasu i Somboru, navedeno je u saopštenju.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Huligani povredili Mrkelu, Drkušić zbog petarde morao ranije da završi meč u Milanovcu (FOTO/VIDEO)