NAJVEĆA KINESKA KOMPANIJA ZA UVOZ I IZVOZ POTVRDILA: Srbija ima odličnu govedinu i vina, naša omiljena turistička destinacija

Novosti online

10. 09. 2024. u 14:18

MINISTARKA privrede Adrijana Mesarović razgovarala je danas u Sjamenu sa čelnicima najveće uvozno-izvozne kompanije u Kini Sjamen C&D o plasmanu srpske robe na tržište Kine i turističkim potencijalima Srbije, koji su iskazali zainteresovanost uz ocenu da su srpska govedina i vina odličnog kvaliteta.

НАЈВЕЋА КИНЕСКА КОМПАНИЈА ЗА УВОЗ И ИЗВОЗ ПОТВРДИЛА: Србија има одличну говедину и вина, наша омиљена туристичка дестинација

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Ministarka Mesarović i predsednik kompanije Huang Vengžou razgovarali su o svim aspektima potencijalne saradnje, posebnost u oblasti turizma, imajući u vidu da je C&D jedan od najvećih lanaca snabdevanja robom, uslugama i ekspertizama u svetu, a vlasnik je i najveće turističke agencije u provinciji Fuđen koja ima 41 milion stanovnika i 20. je po snazi u Kini.

Kompanija je i jedan od vodećih eksperata u oblasti turizma i organizovanja Ekspo izložbi.

Čelnik turističke agencije Džang Džang rekla je da je Srbija zajedno sa BiH i Hrvatskom jedna od omiljenih destinacija Kineza i da će podržati turističku promociju Srbije u Kini.

Dodala je da oni organizuju pet turističkih tura mesečno za Srbiju i naglasila da bi stalno prisustvo predstavnika Turističke organizacije Srbije u Kini doprinelo da broj kineskih turista značajno poraste.

Čelnik dela kompanije zadužen za uvoz i izvoz prehrambenih proizvoda koji je u martu sa delegacijom ispitivao tržište jugoistočne Evrope Lin Jichjang naglasio je da Srbija ima odlično meso, posebno govedinu, kao i odlična vina, a posebno Prokupac i Đoković vino.

Lin je rekao za Tanjug da prihvata poziv ministarke privrede da dođe ponovo u Srbiju kako bi se razmotrile mogućnosti izvoza.

Ministarka je, imajući u vidi da C&D posluje u skoro svim industrijama, zamolila čelnike kompanije za pomoć oko plasmana srpskih proizvoda na kinesko tržište.

Ministarka je naglasila da bi nam značilo da za početak plasiramo određene prehrambene proizvode kako bismo povećali privrednu saradnju Srbije i Sjamena i dodala da će njihove kvalitet otvoriti vrata za mnogo širu paletu srpskih proizvoda.

Predsednik C&D je rekao da je uveren da može da se ostvari odlična saradnja u velikom obimu.

C&D Corporation, formalno poznata kao Xiamen C&D Inc, velika je kineska kompanija osnovana 1980. godine. 

Posluje u više sektora, uključujući lance snabdevanja, razvoj nekretnina, turizam, finansije i moderne usluge. Njihove glavne oblasti poslovanja su fokusirane na lance snabdevanja robom, logistiku i trgovinu, kao i na velike infrastrukturne projekte i nekretnine.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UZ OSIGURANJE DO BEZBEDNE VOĆARSKE PROIZVODNJE Kompanija „Dunav osiguranje“ je i ove godine podržala Sajam šljive u Osečini