RAJNER BEKER U PODKASTU "NOVOSTI": U vazduhoplovnoj industriji liderstvo je nešto sasvim drugo (VIDEO)

Novosti online

18. 09. 2024. u 16:58

Izvršni direktor MTU Maintenance Serbia Rajner Beker, jedan od najcenjenijih lidera u vazduhoplovnoj industriji, bio je gost podkasta "Novosti", a razgovor sa njim vodila je Žaklina Teofilović, direktorka ljudskih resursa u MTU Maintenance Serbia i suosnivač Spark Hub-a.

РАЈНЕР БЕКЕР У ПОДКАСТУ НОВОСТИ: У ваздухопловној индустрији лидерство је нешто сасвим друго (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Beker kaže da je vazduhoplovna industrija drugačija od svih drugih industrija kada su u pitanju izazovi sa tačke gledišta višeg menadžmenta, jer ta industrija je dugotrajna industrija.

- Naši ciklusi proizvoda su duži od 20-30 godina u poređenju sa automobilskom industrijom. Nama je potrebno da razmišljamo i odlučujemo u mnogo dužem vremenskom okviru. Dakle, danas morate da odlučite o poslu koji će biti i za 50 godina, jer bi investicija trajala najmanje deset godina dok ne isporučite prvi deo. Morate da pripremite kompaniju za rast koji će se desiti u budućnosti, a koji bi trebao da bude zasnovan na proizvodima koje trenutno prodajete - kaže on i dodaje: 

- Liderstvo na najvišem nivou definitivno pokreće priču o uspehu kompanije koji će se desiti za 20 godina. Odluke koje donesemo danas, služiće na projektima koji će se ostvariti u budućnosti. To je drugačije i mislim da je drugačiji aspekt poslovanja u vazduhoplovnoj industriji.

Ceo podkast pogledajte na priloženom video-snimku:

Podkast je realizovan uoči godišnje konferencije Sparka koji će se prvi put održati 9. oktobra 2024. godine u hotelu Hilton u Beogradu. Na jednodnevnom skupu govoriće predstavnici Vlade Srbije, rukovodioci kompanija Microsoft Srbija, MK Group, Deleze Srbija, Tetrapak, Vega IT, članovi akademske zajednice i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno