DECENIJA ZAJEDNIČKIH INVESTICIJA: Maja Gojković u radnoj poseti provinciji Šendong

J. S.

14. 10. 2024. u 18:56

PREDSEDNICA Pokrajinske vlade Maja Gojković sastala se danas u Đinanu, glavnom gradu provincije Šandong, u NR Kini, sa Džang Jangđinom, potpredsednikom kompanije „Shandong Hi-Speed Group" - kompanije koja više od jedne decenije realizuje velike infrastrukturne projekte u našoj zemlji.

ДЕЦЕНИЈА ЗАЈЕДНИЧКИХ ИНВЕСТИЦИЈА: Маја Гојковић у радној посети провинцији Шендонг

Foto Pres biro PV

Bilo je reči o aktuelnim projektima koje ova kineska kompanija realizuje u Vojvodini - izgradnji brze pruge na deonici od Lovćenca do Subotice, autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine", kao i o izgradnji pešačko-biciklističkog mosta u Novom Sadu.

„Svaka pruga, svaki most i svaki put koji gradite u našoj zemlji veoma nam znači, jer na taj način jačamo ekonomiju i utičemo na unapređenje životnog standarda", navela je predsednica Gojković.

Foto Pres biro PV

Na sastanku su predloženi i novi projekti buduće saradnje. Razgovarano je o mogućnostima novog ulaganja, a predsednica Gojković naglasila je da će završetkom brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine" sve opštine koje se oslanjaju na ovaj put dobiti industrijske zone spremne za nove investicije.

Potpredsednik kompanije „Shandong Hi-Speed Group"  je naveo da ta kompanija veoma uspešno posluje u Srbiji već 13 godina, a da im je cilj produbljivanje saradnje i proširenje poslovanja u našoj zemlji.Poručio je da će dobro poslovanje u Srbiji podstaći dolazak i drugih kompanija iz Šandonga.

U okviru radne posete, delegacija Pokrajinske vlade ,Gojkovićeva je posetila  hram, rodnu kuću i kompleks velikog svetskog filozofa Konfučija.U knjigu utisaka upisala je ove reči:„'Gde god da krenete, idite punim srcem!', rekao je davno Konfučije. Mi danas koračamo zajedničkim putem, otvorenog uma i punim srcem", navela je predsednica Pokrajinske vlade .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKU PUKO FILM! Đoković postavio ultimatum teniskim vlastima - počeo rat kakav beli sport ne pamti!