"REZULTAT STABILNOG RAZVOJA I MAKROEKONOMSKE STABILNOSTI" Imamura: Japanske kompanije sve više zainteresovane za investicije u Srbiji

Tanjug

17. 10. 2024. u 10:27

AMBASADOR Japana Akira Imamura izjavio je na "Poslovnom forumu Srbija - Japan: susret sa Japanskom organizacijom za spoljnu trgovinu DžETRO" da su japanske kompanije sve više zainteresovane za Srbiju, što je rezultat njenog stabilnog razvoja i makroekonomske stabilnosti.

РЕЗУЛТАТ СТАБИЛНОГ РАЗВОЈА И МАКРОЕКОНОМСКЕ СТАБИЛНОСТИ Имамура: Јапанске компаније све више заинтересоване за инвестиције у Србији

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Imamura je naveo da je Srbija dobila investicioni rejting od agencije Standard and Poor's i da je to značajan pokazatelj.

- Japanske kompanije koje su danas ovde raspoložu jedinstvenom tehnologijom, jedinstvenim rešenjima koje mogu biti od koristi za Srbiju i njen narodu sektorima poput čiste energije, zaštite životne sredine, informacionih tehnologija, proizvodnje, Vlada Japana podržava japanske kompanije i njihov dolazak ovde i insistira na reformi privatnog sektora, civilnog društva - rekao je Akira.

On je kazao da je današnji susret rezultat angažovanja obe strane i dodao da će u Osaki biti održan Ekspo, što će biti prilika da se dodatno pospeši saradnja.

- Organizacija Džetro je spremna da organizuje velike sastanke za strane delegacije u Osaki iduće godine, imaćemo seriju poseta i pozivamo ponovo i srpsku delegaciju da nas poseti u Osaki, što će biti nastavak ovog današnjeg sastanka - rekao je Akira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKU PUKO FILM! Đoković postavio ultimatum teniskim vlastima - počeo rat kakav beli sport ne pamti!