KOLIKO KOŠTA SVEŽA I PEČENA RIBA? Posetili smo gradske pijace pred Vaskrs - Ovo su cene (FOTO)

Jovana Švedić

18. 04. 2025. u 13:40

VELIKI petak je jedan od najznačajnijih pravoslavnih praznika, a pijace su danas pune građana koji tragaju za komadima sveže i pečene ribe, povrćem i drugim posnim namirnicama.

КОЛИКО КОШТА СВЕЖА И ПЕЧЕНА РИБА? Посетили смо градске пијаце пред Васкрс - Ово су цене (ФОТО)

Foto: Novosti/Jovana Švedić

Prema rečima posetioca gradskih pijaca, cene jesu znatno porasle u odnosu na prethodne godine, ali uprkos poskupljenjima, običaji se i dalje poštuju.

Foto: Novosti/Jovana Švedić

Najveće gužve bile su ispred ribarnica

Cene sveže ribe varira od 700 dinara do čak skoro 3500 dinara u zavinosti od mesta.

Na pijaci "Zeleni venac" cena sveže pastrmke i oslića kreću se od 700 do 900 dinara, svež losos je 2000 dinara, dok se cene pečene ribe kreću od 1200 do 1700 dinara u zavisnosti koju izaberete.

Foto: Novosti/Jovana Švedić

Upitali smo zaposlene šta najviše građani kupuju ove godine.

- Najviše se uzimaju rečne ribe, šaran i pastrmka. Od morskih brancin orada i svež losos - rekao nam je jedan od prodavaca.

Foto: Novosti/Jovana Švedić

Na Palilulskoj pijaci cene su drugačije - cene morskih plodova su 1500 dinara, sveži fileti ribe se kreću od 1990 do 2850 dinara, očišćena lososova pastrmka 1290 dinara dok je krupna orada 2290 dinara.

Foto: Novosti/Jovana Švedić

Cene pečene ribe kreću se od 2900 dinara (filet pastrmke) do 4890 dinara (orada brancin), a cena krompir salate iznosi 800 dinara za pakovanje od oko 300 grama.

Novosti/Jovana Švedić

Redovi su i u mesarama

Na Palilulskoj pijaci cena pečenja  roštilja iznosi:

  • Pečeni pilići - 589 din
  • Jagnjetina - 1698 din / 1898 din sa prilozima
  • Prasetina 998 din / 1198 din sa prilozima
  • Ćevapi - 1098 din
  • Rolovani ćevapi - 1148 din
  • Uštipci - 1248 din.

Foto: Novosti/Jovana Švedić

Cene ostalih namirnica 

  • Mladi krompirići - od 500 do 700 din / kg
  • Luk - od 100 do 150 din / kg
  • Zelena salata - 150 din / kom
  • Krompir beli - od 120 do 150 din / kg
  • Svež kupus - 200 din / kom
  • Borovnice - 500 din (čaša) / 1000 din (korpica)
  • Jagode - od 250 do 400 din / kg

Na Zelenom Vencu razlika u ceni za meso je minimalna, međutim cena junećeg buta iznosi 1680 dinara, ribić 1960 din, rebra su 1145 dinara, i slanina 700 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN PLANETE ZEMLJE: Put održivog razvoja