UPRAVA ZA TREZOR UPLATILA POMOĆ: Po radniku na račune leglo 36.440 DINARA

S. B.

22. 09. 2020. u 07:00

POČETNICI u biznisu juče su dobili pomoć države. Oni dosad nisu primili budžetske dotacije za plate, pa im je juče isplaćeno 36.440 dinara po radniku.

УПРАВА ЗА ТРЕЗОР УПЛАТИЛА ПОМОЋ: По раднику на рачуне легло 36.440 ДИНАРА

Foto Tanjug

U drugom krugu pomoći uključene su i tek osnovane firme i radnje, pa su i pripala dva iznosa u visini 60 odsto minimalne zarade.

Uprava za trezor Ministarstva finansija počela je ujutru da isplaćuje ovaj iznos za 16.544 zaposlenih u 10.289 privrednih subjekata.

- Ukupno smo u tu svrhu izdvojili 596 miliona dinara, a novac bi u toku dana trebalo da bude na namenskim računima svih privrednih subjekata - rekao je ministar finansija Siniša Mali. - Želeli smo da u ovaj drugi paket uključimo i novoosnovana preduzeća i da im na taj način damo podstrek za dalje poslovanje. Dobar je signal što su se preduzeća osnivala i u vreme krize, jer to znači da veruju u državu i u poslovno okruženje, ali i da su sigurno prilagodili svoje nove biznise novonastalim okolnostima.

USKORO NOVAC HOTELIJERIMA

POČETKOM oktobra biće uplaćen novac hotelijerima, a u okviru sektorskih mera koje je Vlada prethodno donela. Kako je rekao ministar Siniša Mali, u tu svrhu je izdvojeno 1,46 milijarde dinara, a gradski hoteli će dobiti 350 evra za svaki ležaj i 150 evra za svaku sobu.

Ministar je dodao da će novac dobiti zaposleni u 8.141 preduzeću koja su osnovana u periodu od 15. marta do 20. jula ove godine, kao i zaposleni u 2.148 ostalih privrednih subjekata koji nisu novoosnovani, ali koji ranije nisu koristili mere pomoći. U novoosnovanim preduzećima uplatu će dobiti 11.074 zaposlenih, a u ostalim preduzećima njih 5.470.

- Ovo je peti mesec da uplaćujemo minimalnu zaradu za zaposlene u privrednim subjektima - istakao je Mali. - To je deo paketa ekonomskih mera od oko 5,8 milijardi evra, što čini 12,5 odsto našeg BDP-a. Ovako obiman paket, u odnosu na veličinu svoje ekonomije, nisu imale ni mnogo bogatije zemlje od nas. Uspeli smo da zadržimo punu zaposlenost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!