MREŽA STIŽE U SVA SELA: Brži internet za 34 naselja u Srbiji

B. Ca.

20. 11. 2020. u 15:49

BRŽI i stabilni internet dobiće 5.500 domaćinstava u 34 naselja područjima Novog Pazara, Prijepolja, Gornjeg Milanovca, Vladičinog Hana, Knjaževca, Valjeva, Loznice, Ljubovije i Bačke Topole.

МРЕЖА СТИЖЕ У СВА СЕЛА: Бржи интернет за 34 насеља у Србији

Foto Tanjug

Ugovori potpisani sa predstavnicima "Telekom Srbija", "Orion Telekom", "SBB" i "Sat trakt" rezultat su prvog u nizu javnih poziva operatorima koji je trajao do kraja septembra.Operatori se tada nisu prijavili za uvođenje širokopojasne mreže u 15 naselja.

Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, posle potpisivanja prvih ugovora sa operaterima, poručila je da je izgradnja širokopojasne mreže u ruralnim područjima od ključnog značaja za uključivanje svih građana Srbije u digitalno društvo. Prema njenim rečima, postoje naselja za koje operatori nisu zainteresovani čak ni uz finansijsku podršku države, ali da će i tim porodicama biti obezmeđenjn internet.

- Na hiljade mladih dobiće mogućnost savremenog obrazovanja, dok će privrednici u tim područjima moći bolje i uspešnije da posluju -rekla je Matić. - Ovaj projekat omogućava i razvoj preduzetništva u oblasti poljoprivrede, usluga, domaćeg turizma, kulturne baštine.

Projekat zajedničke izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima, u prvoj fazi uključuje ukupno 600 naselja sa oko 90.000 domaćinstava a planirano je da bude završen u 2022. godini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!