NARODNA banka Srbije uputila je poziv građanima Srbije da zamene novčanice osme serije švajcarskog franka, za koju je najavljeno da se povlači iz opticaja.

Miroslav

14.12.2020. 17:44

Staviti na stednju u banku osmu seriju svajcarskih franaka ? Kako da to uradimo kada po naredjenju NBS ne mogu da se otvore devizni racuni za svajcarski franak.

milovan

14.12.2020. 18:23

A sto moraju da zure da zamene novcanice koje se povlace iz opticaja.?? U Engleskoj mozes doneti pare koje ne vaze vec 30 godina i vise.I samo ih doneses u banku i oni ti daju nove novcanice. Tako rade drzave.To su njihove pare i drzava stoji iza njih.Tako je verovatno i u Svajcarskoj. Samo kod nas to kazu.Vaze do 12 sati i posle ih mozes baciti.E zato mi i nismo drzava.

Miroslav

14.12.2020. 21:49

Umesto da NBS jos od maja odmah obavesti sve nase banke da ne izdaju vise komintentima franke iz osme serije , oni obavestavaju gradjane sta sada moraju da rade. Meni PS uporno daje gotovo uvek novcanice iz osme serije. Dakle ovde neko ili svi ne rade svoj posao kako treba , a sve u sluzbi maltretiranja gradjana!!!