PODSTICAJI ZA PROIZVODNJU: Ministarstvo poljoprivrede i Svetska banka organizuju konkurs

J. Su.

01. 04. 2021. u 16:09

MNISTARSTVO poljoprivrede, u saradnji sa Svetskom bankom, organizuje konkurs za bespovratna sredstva, u iznosu od 50 odsto vrednosti prihvatljivih troškova.

ПОДСТИЦАЈИ ЗА ПРОИЗВОДЊУ: Министарство пољопривреде и Светска банка организују конкурс

Ilustracija / Foto Depositphotos

Ovi troškovi odnose se na unapređenje stočarske i biljne proizvodnje kao i domaće radinosti. Ostalih 50 odsto, obezbeđivaće se u razmeri - 10 odsto sopstveno učešće poljoprivrednika, a 40 kredit kod onih banaka sa kojima resorno ministarstvo ima zaključene ugovore.

Podsticaji podrazumevaju dva programa - podršku za unapređenje konkurentnosti i jačanje veza unutar tržištnog lanca u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje i diverzifikacije dohotka u ruralnim područjima i podrška za unapređenje konkurentnosti i veza unutar tržišnog lanca u oblasti otkupa, prerade i marketinga primarnih poljoprivrednih proizvoda, unapređenje marketinga proizvoda domaće radinosti.

Svi poljoprivrednici koji su registrovani mogu da konkurišu, kao i zemljoradničke zadruge, privredna društva i preduzetnici. Prihvatljive investicije su one koje su usmerene za unapređenje konkurentnosti primarne proizvodnje mleka, mesa, u pčelarstvu i akvakulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu