OVAKO IZGLEDA KADA TUTNJE 84: Redovna obuka tenkovskih posada u Prvoj brigadi kopnene vojske

Novosti online

20. 01. 2022. u 16:41

U TENKOVSKOM bataljonu Prve brigade kopnene vojske u toku je redovna kolektivna obuka profesionalnog sastava i vojnika na služenju vojnog roka roda oklopnih jedinica na tenkovima M-84.

ОВАКО ИЗГЛЕДА КАДА ТУТЊЕ 84: Редовна обука тенковских посада у Првој бригади копнене војске

Foto Vojska Srbije

Nakon teoretskih sadržaja u učionicama i kabinetima, posade tenkova uvežbavaju praktične radnje na trenažerima za popunu tenkovskog topa, simulatorima za obuku u nišanjenju i gađanju, kao i rukovanje sistemom za upravljanje vatrom i kolektivnim naoružanjem na tenkovima.

U nastavku sledi realizacija taktičkih vežbi i programskih bojevih gađanja, kada će u praksi biti proverena vatrena osposobljenost i obučenost posada za realizaciju namenskih zadataka – uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila, žive sile i drugih borbenih sredstava.

Tenkovi M-84 su osnovno borbeno sredstvo tenkovskih bataljona u sastavu brigada kopnene vojske. Namenjeni su za brza, smela, iznenadna i snažna borbena dejstva, pre svega u izvođenju ofanzivne komponente borbenih operacija, ali i u protivoklopnoj borbi, što im obezbeđuje vodeću ulogu i značaj u prvoj i drugoj misiji Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade