ČUVAJU TRADICIJU I OBIČAJE: Mađari u Žitištu dve decenije organizuju Dane kulture (FOTO)

B.G.

25. 01. 2022. u 19:09

JUBILARNI 20. Dani kulture u selu Torda u opštini Žitište, svečano otvoreni u Domu kulture u ovom mestu, pretežno naseljenom stanovnicima mađarske nacionalnosti, trajaće do 12. marta.

ЧУВАЈУ ТРАДИЦИЈУ И ОБИЧАЈЕ: Мађари у Житишту две деценије организују Дане културе (ФОТО)

Janoš Dobai

Sa ciljem očuvanja tradicije, kulturne baštine i običaja, manifestacija, koju je zvanično otvorio Jene Hajnal predsednik Nacionalnog Saveta Mađara.

Program je počeo otvaranjem izložbe slika sa prethodnih manifestacija, koju je otvorio Aron Šutuš, predsednik Kulturnog Saveza Vojvođanskih Mađara, dok je sve prisutne, uz domaćinsku dobrodošlicu, pozdravio Janoš Dobai, predsednik Mesne zajednice Torda.

U bogatom kulturnom programu učestvovali su članovi kulturno umetničkih društava Petefi Šandor iz Torde, Adi Endre iz Nove Crnje, Balašća iz Mađarske i narodni orkestar Juhas iz Subotice.

 Organizatori su najzaslužnijim institucijama, pojedincima i donatorima, u znak zahvalnosti  i podrške, svih ovih godina dodelili povelje i zahvalnice.




 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)