ČUVAJU TRADICIJU I OBIČAJE: Mađari u Žitištu dve decenije organizuju Dane kulture (FOTO)

B.G.

25. 01. 2022. u 19:09

JUBILARNI 20. Dani kulture u selu Torda u opštini Žitište, svečano otvoreni u Domu kulture u ovom mestu, pretežno naseljenom stanovnicima mađarske nacionalnosti, trajaće do 12. marta.

ЧУВАЈУ ТРАДИЦИЈУ И ОБИЧАЈЕ: Мађари у Житишту две деценије организују Дане културе (ФОТО)

Janoš Dobai

Sa ciljem očuvanja tradicije, kulturne baštine i običaja, manifestacija, koju je zvanično otvorio Jene Hajnal predsednik Nacionalnog Saveta Mađara.

Program je počeo otvaranjem izložbe slika sa prethodnih manifestacija, koju je otvorio Aron Šutuš, predsednik Kulturnog Saveza Vojvođanskih Mađara, dok je sve prisutne, uz domaćinsku dobrodošlicu, pozdravio Janoš Dobai, predsednik Mesne zajednice Torda.

U bogatom kulturnom programu učestvovali su članovi kulturno umetničkih društava Petefi Šandor iz Torde, Adi Endre iz Nove Crnje, Balašća iz Mađarske i narodni orkestar Juhas iz Subotice.

 Organizatori su najzaslužnijim institucijama, pojedincima i donatorima, u znak zahvalnosti  i podrške, svih ovih godina dodelili povelje i zahvalnice.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽELITE DA ODUŠEVITE SVOJE NAJMLAĐE: Nema boljeg izbora od ovog hotela u Bodrumu, a ništa manje se ni vi nećete oduševiti