SAFARI PO BANATSKOJ RAVNICI: Prava avantura putevima istorije do počivališta hunskog vođe Atile Biča Božjeg (FOTO)

B.Grujić

28. 04. 2022. u 10:21

SEGMENT svojevrsnog putovanja u prošlost, u okviru projekta Jadransko-jonske mreže autentičnih sela i promocije Belog Blata kod Zrenjanina, kao etno-ruralne destinacije, ušao je u završnu fazu predstavljanja svih potencijala ovog neobičnog, multikulturalnog sela i njegovog okruženja.

САФАРИ ПО БАНАТСКОЈ РАВНИЦИ: Права авантура путевима историје до почивалишта хунског вође Атиле Бича Божјег (ФОТО)

Foto: Milan Nedeljkov

Deo radne grupe, na čelu sa profesorom Milanom Nedeljkovim, proteklih dana otisnuo se u avanturu putevima istorije, sa ciljem da utvrdi i markira put do mogućeg ili pretpostavljenog počivališta mističnog hunskog vođe, Atile Biča Božjeg. 

- Ovaj put bi posetioce, željne avanture, vratio u neko drugo vreme i na najoriginalniji način ih uveo u svet prošlosti, mistike i neobičnih naracija - kaže profesor Nedeljkov, uz napomenu da je njegova ekspedicija krenula nekadašnjim Carskim drumom od Belog Blata ka ušću reke Begej u Tisu, kroz jedinstven prostor panonskih pustara i prašumskih area, a da se istinski safari, u duhu popularnih avantura Indijane Džonsa, završio baš tamo gde je po legendi sahranjen veliki Atila, podno Titelskog brega, u prostoru uliva Begeja u Tisu.   

- Lepo vreme, jasno vidljiv breg odakle su u smiraj dana salutirali generali Atilini, skoro vidljiva i nadrealna slika tog događaja uz izuzetno okruženje, vratili su nas u svet prošlosti, iskona i predačkih uspomena - dodao je Milan Nedeljkov, uz napomenu da je osećaj duha prošlosti stvaran i jedinstven i da će ga osetiti bez problema svi oni koji vole i žele ovakvu avanturu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!