PILOTI UVEK SPREMNI ZA AKCIJU: Kako izgleda letačka obuka na helikopterima Mi-35 i "gama"

Novosti onlajn

21. 06. 2022. u 22:34

NA VOJNOM aerodromu „Morava“ u Lađevcima i u široj okolini Kraljeva u toku je redovna letačka obuka pripadnika helikopterskih jedinica 98. vazduhoplovne brigade.

ПИЛОТИ УВЕК СПРЕМНИ ЗА АКЦИЈУ: Како изгледа летачка обука на хеликоптерима Ми-35 и гама

Foto: Ministarstvo odbrane

Reč je o trenažnoj obuci na helikopterima Mi-35 i „gama“, koja se realizuje radi održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti pilota za izvršavanje letačkih zadataka i borbenu upotrebu helikoptera u svim uslovima.

U skladu sa programom obučavanja, piloti tokom trenažnih letova na malim visinama uvežbavaju realizaciju patrolnih i izviđačkih zadataka, kao i sletanje i poletanje na neobezbeđenom terenu. Potom slede složeniji sadržaji letačke i borbene obuke koji obuhvataju i bojeva gađanja po ciljevima na zemlji, kada se u praksi proverava osposobljenost letačkog sastava za pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske.

Borbeni helikopteri Mi-35 i „gama“ u svojoj osnovnoj nameni upotrebljavaju se za izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji u okviru vazduhoplovne vatrene podrške snagama u toku izvođenja operacija Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)