SMAZALI KAJGANU OD 1016 JAJA I KRILCA KAO DESERT: Još jednom oboren rekord u najvećem tiganju u Banatu (FOTO)

B.G.

29. 06. 2022. u 11:15

TRADICIONALNA kajgana za Ginisa, od 1016 jaja, u Žitištu, na manifestaciji "Pile fest", bila je hit, a ukusno jelo planulo je začas, pa su pileća krilca iz paprikaša skuvanog od istog broja, 1016, došla kao poslastica brojnim znatiželjnicima, koji su probali i uživali u ukusnim zalogajima.

СМАЗАЛИ КАЈГАНУ ОД 1016 ЈАЈА И КРИЛЦА КАО ДЕСЕРТ: Још једном оборен рекорд у највећем тигању у Банату (ФОТО)

Foto: A.Amižić

Na taj način još jednom je oboren rekord po broju jaja i pilećih krilaca, u najvećem tiganju u Banatu.

Uz ove dve već tradicionalne kulinarske vragolije, žene iz udruženja Vredne ruke iz Srpskog Itebeja skuvale su najbolji sos od sveže mirođije, dok su dame iz udruženja Zavičaj iz obližnjeg Ravnog Topolovca najlepše uredile štand, na kojem su predstavile sve svoje gastronomske đakonije i rukotvorine.
 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)