OBUKA U REČNOJ FLOTILI: Pogledajte kako izgleda osposobljavanje profesionalnih vojnika (FOTO)

Novosti onlajn

22. 12. 2022. u 21:07

NA BRODOVIMA Rečne flotile u toku je obuka za dopunske dužnosti profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primljeni u ovu jedinicu.

ОБУКА У РЕЧНОЈ ФЛОТИЛИ: Погледајте како изгледа оспособљавање професионалних војника (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Obuku, koja se realizuje na Dunavu kod Novog Sada, prolaze vojnici navigacijske, protivminske i specijalnosti brodske artiljerije kako bi bili osposobljeni da, osim osnovne, efikasno obavljaju i druge dužnosti u okviru brodskih borbenih stanica.

U skladu sa svojim specijalnostima, vojnici se osposobljavaju za upotrebu brodskih navigacijsko-informacionih sistema, komunikaciju u združenom plovljenju, opsluživanje mehaničkih i akustičnih minolovki, te rukovanje brodskim protivavionskim topovima. U prvoj fazi obuka se realizuje na sidrištu, da bi se u drugoj fazi, u plovidbi i na programskim gađanjima, zaokružio celokupan proces osposobljavanja vojnika za nove dužnosti.

Dodatnim osposobljavanjem profesionalnih vojnika, koje se u Rečnoj flotili redovno sprovodi, obezbeđuje se obučenost pripadnika jedinice za različite zadatke u okviru brodskih posada, čime se unapređuje otpornost, žilavost i ukupna borbena gotovost za izvršavanje zadataka u operacijama u zahvatu plovnih puteva.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove