SVEDOCI OČUVANJA PRAVOSLAVNE BAŠTINE: U Smederevu održana smotra "Slavski kolač" (FOTO)
U okviru obeležavanja 35. Svetosavskih svečanosti, danas je holu smederevskog Centra za kulturu održana Smotra "Slavski kolač".

Foto: Nenad Živanović
I ove godine žiri koji su činili Ivan Vesić, sveštenik Sabornog hrama Svetog Georgija u Smederevu, Gordana Miletić muzejski savetnik, etnolog i radisav Lukić, čuvar narodne tradicije, zdravičar, imao je težak zadatak da od 107 izloženih kolača izabere najbolje.
Nagrade su dodeljivane u tri kategorije, za najlepši ukrašeni, tradicionalni i svetosavski slavski kolač.
Izloženi slavski kolači svedočili su o plemenitom umeću domaćica koje su ih pripremale, ali su bili i izraz staranja o srpskoj narodnoj i pravoslavnoj baštini, kao neizostavni činilac u obeležavanju krsne slave.
Iako su odabrani najbilji slavski kolači, slobodno se može konstatovati da su svi učesnici ove smotre pobednici.
Preporučujemo

MNOGI GREŠE: Sveštenik objasnio kako se pravilno seče slavski kolač
20. 01. 2024. u 12:20

ODLIČNA ZAMENA ZA SLAVSKU POGAČU: Domaćinski hleb punjen sirom i šunkom (VIDEO)
20. 01. 2024. u 07:30

EVO U ČEMU JE TAJNA: Milan Vasić o posnom pasulju na kosovski način (VIDEO)
10. 01. 2024. u 13:30

"RAZREDNI DOK VODI MATURSKU EKSKURZIJU" Hit snimak naših košarkaša sa aerodroma - Sa Karijem u redu za kafu, komentari pljušte (VIDEO)
KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije otputovala je danas iz Beograda za Rigu gde će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu.
25. 08. 2025. u 15:30

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

Objavljene nage fotografije voditeljke RTS-a - kao od majke rođena (FOTO)
VEOMA izazovne fotografije.
25. 08. 2025. u 20:24
Komentari (0)