SEDAM PIJANIH VOZAČA ISKLJUČENO IZ SAOBRAĆAJA: Trojica izazvala nesreće - Policija u Nišu imala pune ruke posla tokom vikenda

J. ĆOSIN

06. 09. 2021. u 13:44

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli saobraćaja tokom vikenda, zadržali su sedam vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, od kojih dvojicu koji su izazvali saobraćajne nezgode.

СЕДАМ ПИЈАНИХ ВОЗАЧА ИСКЉУЧЕНО ИЗ САОБРАЋАЈА: Тројица изазвала несреће - Полиција у Нишу имала пуне руке посла током викенда

Foto: S.Mladenovski

Policija u Merošini zadržala je dvadesetčetvorogodišnjeg vozača juga, koji se sumnjiči  da je izazvao saobraćajnu nezgodu upravljajući vozilom kome je istekla registracija, bez vozačke dozvole, sa 1,53 promila alkohola u organizmu.

On se sumnjiči da je u nedelju, u okolini Merošine, udario u autobus koji je bio parkiran. 

Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 240.000 dinara.

Dvadesettrogodišnji vozač se sumnjiči da je 4. septembra, u okolini Doljevca, ukrao neregistrovano vozilo opel sa parking prostora jednog tehničkog pregleda, a potom se udaljio sa lica mesta.

Upravljajući ukradenim vozilom, bez vozačke dozvole, sa 1,84 alkohola u organizmu, dvadesettrogodišnji mladić se sumnjiči da je izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je udario u parkirano vozilo i oštetio ga. 

Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 185.000 dinara, a policija će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Policija je zaustavila i isključila iz saobraćaja muškarce starosti 68, 46, 38, 34 i 29 godina sa 1,54, 1,29, 1,36, 1,47 i 1,68 promila alkohola u organizmu.

Petorici vozača je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Policija je, u dane vikenda, otkrila i sankcionisala još 34 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.

Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!