"PALA" I BOGINJA LAŽNIH USANA: Bez diplome obavljala medicinske tretmane hijaluronom u salonu na Novom Beogradu

J. D. Lj.

19. 10. 2021. u 20:22

PO nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, juče je uhapšena Olgica Lončar (47) zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i nadriapotekartsvom, odnosno estetskim uslugama bez licence.

ПАЛА И БОГИЊА ЛАЖНИХ УСАНА: Без дипломе обављала медицинске третмане хијалуроном у салону на Новом Београду

Foto: Depositphotos

Njoj je određeno zadržavanje nakon čega će biti privedena u nadležno Tižilaštvo na saslušanje.

Krivičnu prijavu protiv Lončar i njeno dvoje saradnika iz salona "Solotubeleza" Trećem osnovnom tužilaštvu letos je podnelo Udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije SESIAM. Podnosioci prijave tvrde da je ona odgovorna zbog nestručnog izvođenja hiruških zahvata kao i stomatoloških usluga poput izbeljivanja zuba, za šta nema kvalifikacije, a od kojih su nekim klijentima ostale užasne posledice, a pojedinima je čak i ozbiljno narušeno zdravlje. Jedna od njenih klijentkinja bila je i A. T. iz Beograda, koja tvrdi da je zbog Lončareve morala da bude podvrgnuta hirurškoj intervenciji, jer joj je ova umesto hujalurona ubrizgala botoks i unakazila usta i lice.

Nadležno tužilaštvo je, nakon primljene krivične prijave, naložilo policiji prikupljanje svih potrebnih dokaza kako bi se odlučilo po istoj i eventualnom daljem procesuiranju osumnjičene. Takođe, ispituje se i kako je lažna doktorka, koja je inače često menjala adresu svog salona, nabavljala botoks i hujaluron, jer po zakonu, samo ovlašćeni distrubuteri isporučuju ove preparate i to nakon dozvole inspekcije Ministarstva zdravlja.

Lončareva ili kako je još zovu, "novobeogradska boginja lažnih usana" je prošle nedelje uhapšena u Hrvatskoj, u Slavonskom Brodu, nakon što su je inspektori uhvatili kako u jednom kozmetičkom salonu pruža usluge bez potvrde rada za strance. Posle saslušanja u tamošnjoj policijskoj stanici ona je puštena na slobodu.

Međutim, po povratku u Srbiju, nakon pretresa na carini, ponovo je uhapšena i privedena.

Tom prilikom naši carinici pronašli su i zaplenili od nje ogromnu količinu novca, nezvanično oko 48.000 evra, kao i medicinsku robu sumnjivog porekla. Reč je o bočicama hijalurona i botoksa u vrednosti od oko 6.000 evra.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor