VELIKO HAPŠENJE U SURDULICI: Uhapšeni zbog sumnje da su izdavali lazne papire za izvoz, traga se za Crnogorcem

Tanjug

24. 01. 2022. u 17:20

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu uhapsili su zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj A. M, M. D, I. J. i S. M. dok je S. Đ. uhapšen zbog sumnje da je počinio ovo krivično delo u podstrekivanju, a zbog istog krivičnog dela se traga za jednim crnogorskim državljaninom.

ВЕЛИКО ХАПШЕЊЕ У СУРДУЛИЦИ: Ухапшени због сумње да су издавали лазне папире за извоз, трага се за Црногорцем

Ilustracija

Osumnjičeni A. M, M. D, I. J. i S. M. se terete da su, kao zaposleni u Šumskoj upravi „Surdulica“, od 2018. do 2020. godine, sačinjavali i izdavali fiktivne propratnice za izvoz drvnih sortimenata.

Oni su to radili iako su znali da količina izvezenih drva ne odgovara i ne potiče sa parcela koje su navedene u propratnicama, već su bespravno posečena na drugim privatnim i državnim parcelama.

Osumnjičeni S. Đ. i crnogorski državljanin za kojim se traga se terete da su podstrekivali A. M. da prekorači svoja ovlašćenja i sačini fiktivne propratnice za izvoz drva, kao i da označi više stabala za seču nego što je dozvoljeno.

A. M. je prihvatala prijave za žigosanje stabala van šume i za doznaku stabala za seču na parcelama, čiji je suvlasnik S. Ð, a bez dokaza o vlasništvu i saglasnosti ostalih suvlasnika za seču, što je suprotno pravilniku Srbijašuma.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)