USMRTIO KOMŠIJU ZBOG ZAKLJUČANOG KUPATILA? Novosađanin uhapšen zbog sumnje da je na zajedničkoj terasi nožem ubio Jovu (75)

Lj. P.

06. 07. 2022. u 08:30 >> 09:16

NOVOSAĐANIN Mirko M. (66) uhapšen je zbog sumnje da je na zajedničkoj terasi na prvom spratu zgrade u Ljermontovljevoj 4 u naselju Grbavica, u ponedeljak uveče, nožem izbo komšiju Jovu S. (75), koji je, uprkos naporima lekara da mu pomognu, podlegao povredama u Urgentnom centru KCV.

УСМРТИО КОМШИЈУ ЗБОГ ЗАКЉУЧАНОГ КУПАТИЛА? Новосађанин ухапшен због сумње да је на заједничкој тераси ножем убио Јову (75)

Foto: Lj.P

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje, a na teret mu se stavlja teško ubistvo.

Zločin, koji je uznemirio stanare ove zgrade, dogodio se nešto pre 20 časova, kada je Mirko, kako se sumnja, starijem komšiji Jovi, zadao više uboda nožem. Krvavi pir je usledio posle sveđe.

Vidno uznemireni, stanari ove zgrade kažu da osumnjičeni i žrtva godinama nisu bili u dobrim odnosima, i da su svađe između njih bile česte.

- Nije tačno to što se sada priča da su njih dvojica zajedno sedeli i pili, ovde na zajedničkoj terasi - još pod stresom priča nam jedna od stanarki, ne želeći da joj se objavljuje ime.

- Mirko je konzumirao alkohol, ali Jova nije. Ranije tog dana, Mirko je iz nekog razloga napadao Jovu, pa se posle dolaska patrola situacija, bar smo tako mislili, smirila. Čula sam da je svađa, navodno, počela zbog zajedničkog kupatila na spratu, koje je Jovo zaključao, kako ga drugi ne bi koristili, a onda se Mirko naljutio i započeo raspravu.

Naša sagovornica kaže da su svi mislili da je reč o još jednoj njihovoj uobičajenoj prepirki, ali niko nije slutio da će nekoliko sati kasnije uslediti krvavi pir.

- Na prvom spratu, na kome obojica žive sami, čula se galama, a Mirko je jurio za Jovom po čitavom hodniku - prepričava nam ova komšinica.

- Čulo se da je Jova zapomagao: "Ubiće me..." Kada sam otvorila vrata, ugledala sam Mirka, koji je držao neku stolicu i nož sa podužim sečivom u desnoj ruci. U levu je invalid od rođenja.

Već u sledećem momentu, obojica su se našli na zajedničkoj terasi, širokoj svega pola, a dugačkoj oko dva metra. Tu je, kako se sumnja, Mirko nožem zadao više uboda Jovi. Posle toga je bacio nož, koji je nešto kasnije policija pronašla.

- Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, a ubrzo je stigla i policija - prepričava nam dramatične trenutke stanarka Ljermontovljeve 4. - Jovo je tražio vode, donela sam i polivala ga. Lekari su mu ukazali pomoć i odveli ga u bolnicu. Kasnije, iste večeri, čuli smo da, nažalost, nije preživeo. 

PREKE NARAVI KAD POPIJE

ZA osumnjičenog Mirka M., stanari kažu da je problematičan, i da zna da bude preke naravi kad popije.

- Obojica su penzioneri, u ovoj zgradi su sigurno više od 30 godina i dobro se poznaju - kaže jedan komšija. - Čuli smo da je testom utvrđeno da je Mirko imao 1,8 promila alkohola u krvi. Ali, i pored svega, uspeo je da usmrti Jovu samo jednom rukom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)