PRIMORAVALI MALOLETNICU NA PROSTITUCIJU: Troje optuženo za trgovinu ljudima - upotrebljavali silu i pretnje

S. J. M.

01. 02. 2023. u 12:00

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Teodore J. (20) i Filipa T. (20) zbog sumnje da su u Beogradu i Pančevu zajedno sa Markom S. (20), koji je u bekstvu i protiv njega je postupak razdvojen, od februara do juna 2022. godine, maloletnu oštećenu terali na prostituciju i seksualnu eksploataciju.

ПРИМОРАВАЛИ МАЛОЛЕТНИЦУ НА ПРОСТИТУЦИЈУ: Троје оптужено за трговину људима - употребљавали силу и претње

Ilustracija

Osumnjičenima se optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje pet godina.

Tužilaštvo je predložilo da se Teodori J. i Filipu T. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, dok je za Markom S. raspisana međunarodna poternica.

Takođe, tužilaštvo je predložilo sudu da maloletnoj oštećenoj dosudi imovinsko pravni zahtev u iznosu od ukupno milion dinara, zbog pretrpljenog straha, fizičkih bolova, povrede časti, ugleda, slobode i prava ličnosti, kao i da okrivljene obaveže na plaćanje troškova sudskog postupka.

Sumnja se da su Teodora J. (20) i Filip T. (20) zajedno sa Markom S. (20) od februara do 1. juna 2022. godine, maloletnu oštećenu, koja je tada imala 16 godina, primoravali na prostituciju i seksualnu eksploataciju, iskorišćavajući njene teške životne prilike, dovodeći je u najpre u zabludu, a potom upotrebljavajući silu i pretnje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UHAPŠENI RAZBOJNICI: Pokušali da opljačkaju menjačnicu