TRI AUTOMATSKE PUŠKE, 25 PASOŠA, 12 LIČNIH KARATA: U akciji policije pronađen 371 migrant, krili se i u krošnjama drveća (FOTO)

Z.U.

12. 09. 2023. u 13:44

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u današnjoj akciji usmerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija na području Subotice, Sombora i Kikinde pronašli su 371 iregularnog migranta i oni se prevoze u prihvatne centre.

ТРИ АУТОМАТСКЕ ПУШКЕ, 25 ПАСОША, 12 ЛИЧНИХ КАРАТА: У акцији полиције пронађен 371 мигрант, крили се и у крошњама дрвећа (ФОТО)

Foto: MUP

Takođe, u akciji su nađene i tri automatske puške, jedna poluautomatska puška i pištolj, dva agregata, kao i 25 pasoša i 12 ličnih karata. Na teritoriji Policijske uprave Subotica jednom iregularnom migrantu je određeno zadržavanje zbog prekršaja iz oblasti Zakona o strancima, dok su na području Policijske uprave Sombor protiv četiri srpska državljanina podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da su učinili prekršaj pomaganje u nezakonitom boravku stranom državljaninu. 

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević poručio je da će najveći broj migranata biti sprovden u prihvatne centre:

- Pronađeno je više komada vatrenog oružja, tačnije na jednoj lokaciji nađene su četiri automatske puške. U toku je uviđaj lica mesta i krim-tehnička obrada lica mesta. Videćemo da li nekome od ovih migranata koje smo pronašli na licu mesta pripada to oružj - rekao je Vasiljević. Naveo je da je u ovoj akciji po prvi put jedan broj migranata takozvanih „izviđača“ pronađen u krošnjama drveća, a da policija prilagođava svoje mere i radnje promenama u njihovim aktivnostima. Mogu da poručim svim građanima da mogu da budu maksimalno spokojni i bezbedno će biti na svim područjima u Republici Srbiji. 

Vasiljević je istakao i da će od sutra na području Subotice patrolirati jedan broj pripadnika Žandarmerije:

- Cilj nam je da migranti budu tamo gde im je mesto - u Prihvatnim centrima, da oni koji se kreću da imaju legalnu dokumentaciju, a da broj sukoba među migrantima svedemo na minimum - rekao je Vasiljević, naglasivši da do sada sukobi u proteklim mesecima nisu doveli do ugrožavanja lokalnog stanovništva, već se radi o sukobima među migrantima, kao i da će policija preduzeti sve mere i radnje da ovakve pojave potpuno anulira.  

Današnjoj akciji je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je istakao da se ovakve akcije detaljno planiraju, kao i da u njima učestvuju najobučeniji pripadnici elitnih jedinica MUP-a:  

- Republika Srbija je zemlja humanih i dobrih ljudi. I tako se i odnosimo prema svima kojima je pomoć potrebna. Ali država neće dozvoliti da bilo ko zloupotrebi to gostoprimstvo i ugrozi bezbednost naših građana. Ova akcija je još jedna u nizu akcija koje Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi u cilju suzbijanja ilegalnih migracija, a posebno na suzbijanju njihovih međusobnih obračuna i kriminalnih aktivnosti. Zbog nepristupačnog i nepreglednog terena ovakve akcije se detaljno planiraju i u njima učestvuju najobučeniji pripadnici elitnih jedinica ministarstva.

Ministar Gašić je poručio da Ministarstvo unutrašnjih poslova aktivno prati dešavanja i da su pripadnici MUP-a spremni da adekvatno reaguju u svakom trenutku:

- Zaštitićemo sve građane Srbije i nećemo dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost i bezbednost njihove imovine.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE VELIKU AKCIJU POLICIJE: Žandarmerija na terenu - Na meti krijumčari migranata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (7)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima