KRIVIČNE PRIJAVE U KRUŠEVCU: Pet lica širilo paniku na društvenim mrežama od početka godine

S.BABOVIĆ

13. 10. 2023. u 12:26

POLICIJA u Kruševcu podnela je četiri krivične prijave od početka godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično delo izazivanje panike i nereda, saznaju "Novosti".

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ У КРУШЕВЦУ: Пет лица ширило панику на друштвеним мрежама од почетка године

Foto: S.Babović

Kako je predočeno „Novostima“ u kruševačkoj policiji, naznačene prijave odnose se na sumnje u krivična dela počinjena kroz objave na društvenim mrežama i njima je bilo obuhvaćeno pet lica.

Stručnjaci navode da su se generalno neistiniti navodi intenzivirali posle masakra koji se 3. maja ove godine dogodio u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. Nešto više od nedelju dana dana posle masovnog ubistva u školi, dve srednjoškolke I. S. (19) i A. Ž. (19) iz Kruševca objavile su da je njihov drug iz odeljenja ubio dva đaka.

„Novostima“ je ranije predočeno u Osnovnom javnom tužilaštvu da je posle predistražnog postupka doneta naredba o odlaganju krivičnog gonjenja, saglasno Zakonu o krivičnom postupku, gde su obaveze na plaćanje novčanog iznosa u humanitarne svrhe na račun oportuniteta, uz rok za ispunjenje obaveze – 20. oktobar.

Ove učenice su bile uhapšene posle podnošenja prijave, što nije bio slučaj sa Kruševljankom (60), budući da je, kako je pre dva dana precizirano u policiji, krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje u izazivanje panike i nereda, podneta u redovnom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!