POVREĐENOM RADNIKU SE BORE ZA ŽIVOT: Detalji teške nesreće u fabrici kod Obrenovca, u kojoj je stradao jedan zaposleni

J.D.Lj.

18. 10. 2023. u 10:15

VIŠE od pet sati trajao je uviđaj, sve do jutros posle sedam sati, u fabrici "Meita" u Bariču, kod Obrenovca u kojoj se noćas dogodila tragedija, u kojoj je jedan radnik , na žalost, zbog teških povreda preminuo, dok se drugom lekari bore za život.

ПОВРЕЂЕНОМ РАДНИКУ СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ: Детаљи тешке несреће у фабрици код Обреновца, у којој је страдао један запослени

D. Novković

Ovo je za "Novosti" izjavila Danijela Sinđelić, portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu, koje radi istragu u ovom slučaju.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama iz istrage, do nesreće je došlo u "trećoj smeni", negde posle 1 sat noćas.

Sumnja se da ju je izazvallo iznenadno pucanje kamena na mašini-"tocilu". Delovi su se, nezvanično, razleteli svuda i neki od njih povredili dvojicu radnika.

Zaposleni koji su bili u trećoj smeni, odmah su pozvali nadležne, policiju i hitnu pomoć. Radnici kažu da je prizor bio jeziv.

Nažalost, radnik G.C. je ubrzo preminuo u tamošnjem Domu zdravlja, dok je njegov kolega D.L. prevezen hitno u bolnicu.

On je i dalje veoma kritično.

Kako saznajemo, obojica su starosti oko 40 godina i iz Obrenovca.

- Uviđaj je dugo trajao, a Tužilaštvo i dalje radi na rasvetljavanju svih okolnosti koje su dovele do tragedije - kaže Sinđelić. - Naložena je obdukcija preminulog radnika, proverava se sva potrebna papirologija, kao i to da li je pomenuta firma imala sva potrebna sredstva za bezbedan rad zaposlenih. Takođe, biće saslušani i svedoci, pre svega radnici, ali i nadležni.

KOMPANIJA ĆE ISPITATI KAKO SE DOGODIO INCIDENT

U Fabrici "Mei Ta Europe" noćas, 18.10.2023. godine, oko 2 časa posle ponoći dogodio se akcident u proizvodnom pogonu, usled kojeg je naš kolega star 43 godine nastradao, a kolega star 22 godine zadobio povrede i pružena mu je urgentna medicinska pomoć.

Na lice mesta je u najkraćem roku stigla medicinska ekipa i ukazana je momentalna pomoć.

Grupacija Mei Ta Europe bavi se proizvodnjom delova za auto industriju i ima svoje pogone u više zemalja, a u Srbiji zapošljava oko 3.000 zaposlenih.

Sistem rada i tehnologija koja se koristi u celom svetu unutar grupacije je isti, a ovakav akcident se do sada nije desio u drugim zemljama.

Na rasvetljavanju ovog slučaja su uključene sve nadležne institucije, a kompanija će učiniti sve da se okolnosti pod kojima se ovaj slučaj desio detaljno ispitaju kako se ovako nešto ne bi ponovilo.

Izražavamo najdublje saučešće porodici preminulog kolege i nadu za potpun oporavak kolege koji je trenutno hospitalizovan i pod medicinskim nadzorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!