UHAPŠEN VOĐA NAVIJAČA RADA: Pretukao pripadnika Žandarmerije na utakmici

Novosti online

11. 11. 2023. u 22:19

VOĐA navijača Rada D. S. (51), kako se saznaje, uhapšen je danas zajedno sa B. Đ. (40) zbog sumnje da su tukli pripadnika Žandarmerije na utakmici Zemun - Rad.

УХАПШЕН ВОЂА НАВИЈАЧА РАДА: Претукао припадника Жандармерије на утакмици

Foto M. Labudović

Utvrđuje se, kako se saznaje, da li je još neko učestvovao u ovom napadu. Prema nezvaničnim informacijama prvoosumnjičeni za napad na žandarma je D. S. od ranije poznat policiji i pravosudnim organima. Osumnjičenima je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati.

Sumnja se da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi. Inače, D. S. je bio optužen za ubistvo Ivana Pavlovića na Voždovcu, a Apelacioni sud u Beogradu ga je pravosnažno oslobodio od optužbi nakon 25 godina od ubistva, jer je sud obrazložio da nema dokaza da je on pucao iz pištolja. Apelacioni sud je tada naveo u konačnoj presudi to nije moglo da se utvrdi iz materijalnih dokaza.

Za tri godine suđenja, D. S. je oslobođen pa osuđen, pa oslobođen. D. S. jedan od vođa grupe navijača Rada "United force" je 1994. godine, zajedno sa S. P. bio osumnjičen za krivično delo ubistva, a na teret mu je stavljano da je u septembru 1994. u tržnom centru "Vidikovac", ispred kafića, pucao iz revolvera u grupu ljudi koja je sedela za stolom.

Optužnica u ovom slučaju podignuta je već u oktobru 1994. godine. Prva presuda je stigla tek u aprilu 2016. kada je Viši sud u Beogradu osumnjičene oslobodio optužbi za ubistvo.

BONUS VIDEO - „REKLA JE – JEDAN JE PAO MRTAV“ Komšinica otkriva: Baba dečaka osumnjičenog za ubistvo tražila pomoć

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024