EVO KAKO JE IZGLEDALA STRANICA NA KOJOJ JE ZLOPOTREBLJENO IME VIKARA: Policija sprečila prevaru

S.BABOVIĆ

09. 12. 2023. u 15:10

KRUŠEVAC - STRANICA "Svemoćni otac Aleksej", koja je devojci K.N. (19) iz Bačke Palanke služila da na prevaru namami ljude u nevolji u međuvremenu je ugašena.

ЕВО КАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАЛА СТРАНИЦА НА КОЈОЈ ЈЕ ЗЛОПОТРЕБЉЕНО ИМЕ ВИКАРА: Полиција спречила превару

Foto:S.Babović

Kako su ranije naveli u policiji, K.N.se sumnjiči da je napravila internet stranicu "otac Aleksej", na kojoj je postavila fotografiju jednog vladike dovodeći u zabludu građane da je stranica njegova i da može da im reši probleme i skine magiju.  

Očito da časno ime vikara Alekseja Bogićevića nije slučajno izabrano, jer se radi o jednom od najcenjenijih pravoslavnih figura u SPC. Kao iguman je obnovio manastir Svetog Luke u Bošnjanu kod Varvarina, poznat je kao izuzetan duhovnik, autor brojnih knjiga, starešina manastira podignutog iz pepela, zbog čega je, između ostalog, pre tačno godinu dana ustoličen za vikara patrijarha srpskog, sa titulom episkop hvostanski.

Vernici iz cele Srbije dolazili su u manastir Bošnjane, mnogi, samo da bi čuli mudre reči igumana. Više o biografiji vikara Alekseja pročitajte ovde.

Policija je precirizala u zvaničnom saopštenju da je reč o krivičnom delu prevara u pokušaju i način na koji je K.N.planirala da uradi, tako da od trenutka kadaje policija rasvetlila i saopštila slučaj, novih otkrića nema.

Novina može, eventuelno biti potencijalno oštećeni, koji slučaj nisu prijavili policiji. MUP zato poziva sve građane, koji veruju da su oštećeni u ovoj prevari da se jave na broj 192 ili najbližoj policijskoj stanici. Za sada je isvesno da je K.N. pokušala da prevari 34.godišnjeg Kruševljanina.

-Lažnim prikazivanjem činjenica u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, osumnjičena je pokušala da dovede u zabldu tridesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Kruševca da joj preda novac od 1.000 do 7.000 evra, u zavisnosti od usluge koju traži. Po nalogu tužioca, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu-rečeno je u policiji u Kruševcu, koja je slučaj rešila u saradnji sa novosadskom policijom. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu