SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA PRIPREMANJE UBISTVA NA VRAČARU: Nišanili Baćovića i Bojovića?

Z.Uskoković, S.J.Matić

12. 05. 2024. u 14:10

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su petorica osumnjičenih za pripremanje krivičnog dela Teškog ubistva, na štetu jednog lica, od kojih se dvojica sumnjiče i za druga teška krivična dela.

САСЛУШАНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ПРИПРЕМАЊЕ УБИСТВА НА ВРАЧАРУ: Нишанили Баћовића и Бојовића?

Foto: EPA

Svi osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, osim Bogdana P. koji je negirao izvršenje krivičnog dela. 

Prema nezvaničnim saznanjima uhapšeni pripadaju grupi Nikole Vušovića zvanog Ludi i Ćopavi Džoni sa Vračara, a navodno njihove mete su bili Luka Bojović i Boban Baćović.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da svim osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Naredbom o sprovođenju istrage Nikola P. (25) se sumnjiči za krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina, a Milan I. (31) za krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina. 

Protiv pomenute dvojice osumnjičenih, kao i protiv Bogdana P. (31), Filipa K. (30) i Saše K. (32) biće preduzete dokazne radnje zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično dela Teško ubistvo iz člana 114 stav 2 (pripremne radnje) Krivičnog zakonika. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od jedne do pet godina zatvora.

Sumnja se da su ovi osumnjičeni od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo na štetu jednog lica, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje. 
Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog dela, sa kojima su se svi osumnjičeni složili. 
U tom cilju iznajmili su tri "štek stana" na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano izvršenje krivičnog dela, a Milan I. je bio zadužen da prodajom opojne droge kokain pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog dela. 

Nabavili su pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, pa su u Velikom selu, u njivama iza Dunava 3. maja 2024. godine vršili isprobavanje pomenutog pištolja namenjenog za izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo. 

Osumnjičeni su sprečeni u izvršenju pripremanog krivičnog dela, od strane policijskih službenika 10. maja 2024. godiine.

Kod Nikole P. je prilikom hapšenja pronađen pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, namenjen izvršenju krivičnog dela. U ležištu pištolja se nalazio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 komada metaka. 

U garaži porodične kuće Milana I. pronađeno je 73,26 grama opojne droge kokain, koju je držao neovlašćeno radi prodaje, kao i vagica za precizno merenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)