NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

MUŽ NESTALE ANE KNEŽEVIĆ DANAS PRED SUDOM: Evo kolika kazna zatvora mu preti ako ga osude za otmicu

Novosti online

20. 05. 2024. u 13:20

MUŽ nestale 40-godišnje Ane Knežević, David Knežević (35), danas će biti izveden pred sud u Majamiju, a prema optužnici, on je osumnjičen da je oteo svoju suprugu između 27. januara i 5. februara ove godine.

МУЖ НЕСТАЛЕ АНЕ КНЕЖЕВИЋ ДАНАС ПРЕД СУДОМ: Ево колика казна затвора му прети ако га осуде за отмицу

Foto: Društvene mreže

Anino telo do sada nije pronađeno, ali sve ukazuje na to da je ubijena, a istražitelji "znaju da je on", navode izvori bliski slučaju.

Davidova supruga, rodom iz Kolumbije, prijavljena je kao nestala 2. februara u Madridu gde je poslednji put viđena, prema navodima španske nacionalne policije i članova porodice.

Knežević, koga su agenti FBI uhapsili ranije ovog meseca na Međunarodnom aerodromu u Majamiju po povratku iz rodne Srbije, pojaviće se danas na ročištu u Saveznom sudu u Majamiju. Ukoliko ga osude za otmicu, preti mu doživotna robija i gubitak novca koji je povezan sa krivičnim delom.

Kneževiću, koji je osumnjičen da je organizovao složenu interkontinentalnu otmicu i ubistvo svoje supruge u Španiji, u petak je sudija u Majamiju odbio zahtev za uslovni otpust zbog toga što imovina koju poseduje, kao i veze sa inostranstvom, predstavljaju ogroman rizik za beg.

Federalni sudija Edvin G. Tores nazvao je to teškom odlukom u slučaju koji je zasnovan na posrednim dokazima i u kojem nije pronađeno telo. Otežavajuća okolnost, kako je rekao, bio je argument advokata odbrane Džejn Vajntraub da je držanje Davida Kneževića u pritvoru zbog prvobitne prijave za otmicu sumnjivo jer tužioci nisu znali gde, ili su čak bili sigurni, da se kidnapovanje dogodilo.

Sudija je rekao da je njegova odluka da Knežević ostane iza rešetaka zasnovana na "sredstvima koje poseduje zahvaljujući kojima može da priušti sebi beg".

Hapšenje Davida Kneževića

David Knežević uhapšen je u subotu, 4. maja, u Majamiju zbog navodne povezanosti sa nestankom svoje supruge Ane Marije Henao Knežević. Četrdesetogodišnjoj ženi je trag izgubljen 2. februara u Madridu. U decembru se preselila u Španiju kako bi započela novi život, udaljena od svog supruga. Po dolasku, pokrenula je postupak razvoda. Prema priznanjima njenih prijateljicama, "bojala se reakcije" svog muža.

Nepoznati muškarac isprskao kamere

Podsetimo, sigurnosne kamere u zgradi snimile su nepoznatog muškarca koji sprejom prska kamere na ulazu i u liftu zgrade. Na snimku je, navodno, jasno vidljiv zglob osobe koja prska sprej - belac sa tetovažom koja ne ostavlja sumnju. Osim toga, nije uspeo potpuno da isprska objektive. Tako da je snimljen kako izlazi iz zgrade sa velikim koferom.

- Istražitelji veruju da je Knežević stavio svoju ženu u kofer - navode izvori.

Nestala žena je mršava i ne prelazi metar i po visine. Takođe, nijedna kamera nije snimila Anu kako izlazi iz zgrade posle noći kada je poslednji put viđena u svom stanu.

Mediji podsećaju i da je Forenzička policija pronašla biološke ostatke (krv) koji nisu bili vidljivi ljudskom oku u zgradi.

- Oni su ga uhvatili - uveravaju izvori tog portala.

Postoje snimci Kneževića u prodavnici u Madridu, što dokazuje da nije bio u Srbiji u tom trenutku, a kako je tvrdio. Ono što je kupio u toj prodavnici je crni sprej poput onog koji je korišćen za sabotažu kamera zgrade u kojoj je živela Ana. Čovek koji je prskao imao je tetovažu na zglobu potpuno istu kao i njegova. I kamere su ga snimile kako izlazi iz zgrade sa velikim koferom u koji bi stala njegova žena.

- Nema načina da sve to može opravdati - tvrdi izvor.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: SLOVAČKI PREMIJER PREDVIĐA SOPSTVENI ATENTAT: Ova frustracija će dovesti do ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)