GOVORIO DA JE U STARAČKOM DOMU: Evo gde je Zemunac u kući pokopao preminulog oca (FOTO)

J.D.Lj.

28. 05. 2024. u 19:44

ZEMUNAC Dejan D. (53) danas je bez prethodnog poziva, došao u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, sa dvojicom branilaca, kako bi prijavio da je 2016. sam sahranio oca B. D. (79), u kući u Ulici Tošin bunar 68, koji je, kako je kazao, umro prirodnom smrću.

ГОВОРИО ДА ЈЕ У СТАРАЧКОМ ДОМУ: Ево где је Земунац у кући покопао преминулог оца (ФОТО)

Foto: I. Marinković

Tužilaštvo je saopštilo da je Dejan D. priznao da nikome nije prijavio očevu smrt, kako bi sve vreme nesmetano mogao da podiže njegovu penziju, za šta je odranije imao ovlašćenje. 

Stanari dvorišta u kojem je živeo i Dejan sa sada pokojnim ocem, penzionisanim radnikom NIS, ne mogu da dođu sebi od čuda. 

- Dejana znamo godinama - kaže jedna komšinica. - Nije nam poznato da je bio problematičan, ali sad kad smo čuli sve ovo, u šoku smo. A bogami, i u strahu da nas nešto još ne snađe. Nije prijatno da živite na mestu gde je neko umro, gde je krišom sahranjen, a da se za to ne zna. I to u kući, u sobi, gde je nekad Dejanov otac spavao, s obzirom na to da je ovaj boravio uglavnom u kuhinji. 

ZASADA "SAMO" PREVARA

PROTIV Dejana D. zasada se u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu vodi istraga za krivično delo prevare, a da li će na tome i ostati, pokazaće rezultati obdukcije i toksikologije. Saopšteno je da će tužilaštvo preduzeti sve potrebne mere iz svoje nadležnosti, u cilju prikupljanja dokaza o eventualnom postojanju krivičnog dela. 

Komšije: Niko ništa nije sumnjao

Komšije vele da Dejanovog oca nisu videle više godina, ali niko nije ništa sumnjao. 

- Znali smo da je čovek star i bolestan i da Dejan brine o njemu - objašnjava komšinica. - Kako ga duže vreme nismo viđali, pitali smo Dejana gde mu je tata. On nam je rekao da je postao senilan, da slabo komunicira, da nikoga, pa ni njega, ne prepoznaje. Zato ga je, kako je rekao, smestio u starački dom, jer on više nije mogao da brine o njemu. I, tako se sve i završilo. Retko bismo ga pitali ponovo za očevo zdravlje, a i kad bismo, on je uvek isto odgovarao.

Zašto se, posle toliko godina ćutanja, Dejan odlučio da ode u Tužilaštvo i prizna šta je uradio, zasada je nepoznanica. Kako nezvaničlno saznajemo, između ostalog je kazao da se mnogo kaje zbog onoga što je uradio.- Mislim da je Dejan zakopao tatu jer nije imao novca da ga sahrani - priča komšinica. - Nije radio, nije imao para, pa je verovatno, zato sve ovo i uradio, kako bi podizao očevu penziju i imao za život. Uostalom, i Dejan je bolestan, šećeraš je, trebalo mu je novca i za lekove. A odakle? Ne opravdavam ovo što je učinio, ali beda, možda, može da natera čoveka i da uradi ono najgore. Strašno je, ali opet, bar nije ubio tatu...

Iskopani lobanja i delovi skeleta

Odmah po saznanju šta se dogodilo i Dejanovom priznanju,u Tošin bunar su izašli policija i zamenik javnog tužioca sa drugim nadležnim organima i obavili uviđaj.

Dejan im je pokazao gde je zakopao oca. U sobi, ispod linoleuma i betonskog poda, iskopani su lobanja i delovi skeleta, za koje se pretpostavlja da pripadaju B. D.

U toku je i identifikacija pronađenih kostiju, a Više javno tužilaštvo, naložilo je da se utvrdi uzrok smrti B. D., kako bi se otkrilo da li je njegov sin rekao istinu i da li je, zaista, njegov otac preminuo prirodnom smrću.

BONUS VIDEO - OSTALA SAMO SLIKA: Jeziv prizor iz kuće nakon pogibije majke i ćerke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA JE NEĆU ZABORAVITI: Pevač doživeo veliku tragediju - bivša devojka mu je preminula na njegovom nastupu