UBICA NUSRETA DESTANOVIĆA IZRUČEN SRBIJI: Saslušan u Tužilaštvu, izneo odbranu, ostaje u pritvoru (FOTO/VIDEO)

J.D.Lj.

29. 05. 2024. u 16:22

MINISTARSTVO pravde Austrije izručilo je Srbiji Seada Z. (27) iz Sjenice, osumnjičenog da je ubio Nusreta Destanovića (28) iz Tutina i on je saslušan u Višem tužilaštvu u Novom Pazaru, uz ostanak na snazi ranije određenog pritvora do 30 dana.

УБИЦА НУСРЕТА ДЕСТАНОВИЋА ИЗРУЧЕН СРБИЈИ: Саслушан у Тужилаштву, изнео одбрану, остаје у притвору (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Facebook

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, Sead Z. je izneo odbranu na saslušanju u Tužilaštvu.

Sead Z. se tereti da je 8. februara naneo smrtne povrede oštrim predmetom Nusretu Destanovića, a onda, telo ubijenog bacio u napušteni bunar u selu Međugor, u okolini Sjenice, gde je dva dana kasnije i nađeno.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru tereti Seada Z. za teško ubistvo, a Viši sud mu je u odsustvu, odredio pritvor.

Podsetimo, nekoliko dana nakon počinjenog zločina Viši sud u Novom Pazaru dao je saglasnost da se za njim raspiše međunarodna poternica jer je pobegao kod rodbine u inostranstvo. Kako je Sead Z. sredinom februara uhapšen u Austriji, taj sud je Ministarstvu pravde Srbije dostavio sva dokumenta neophodna za pokretanje postupka ekstradicije, što su pravosudne vlasti Austrije i odobrile.

Pored Seada Z, istragom su obuhvaćeni i E.Dž. (19) iz Sjenice zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela i njegova bivša supruga i navodno, Destanovićeva devojka E.H. (40) iz Novog Pazara zbog pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Seadu Z. je  pritvor određen zbog sprečavanja mogućeg bekstva, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti koje bi moglo ugroziti vođenje postupka.

BONUS VIDEO - OSTALA SAMO SLIKA: Jeziv prizor iz kuće nakon pogibije majke i ćerke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru