PRETUKLI LJUDE ZBOG NACIONALNE MRŽNJE: Pančevačko VJT hitno traži pritvor za nasilnike iz Omoljice

J.D.Lj.

11. 06. 2024. u 15:15

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas sudu podnelo optužni predlog protiv okrivljenih N. R. (22), M. K. (23), Ž. M. (23) i F. M. (21), svi iz Omoljice, zbog sumnje da su 13. aprila u 1.15 časova u Pančevu, u ulici Trg mučenika bb, ugrožavanjem sigurnosti i upotrebom sile i pretnje izazivali nacionalnu mržnju među narodima koji žive u Srbiji.

ПРЕТУКЛИ ЉУДЕ ЗБОГ НАЦИОНАЛНЕ МРЖЊЕ: Панчевачко ВЈТ хитно тражи притвор за насилнике из Омољице

Foto: Zoran Jovanović

Okrivljeni se terete da su vređali po nacionalnoj osnovi N. K. (38), K. R. (45), M. V. (39) i M. K. (35), svi državljani Republike Hrvatske iz Zagreba, da su im pretili da će da ih ubiju.
Rukama, nogama, odnosno kaišem zadavali su udarce N. K. i K. R., kao i oštećenima B. L. (38) iz Pančeva i M. C. (39) iz Niša, dvojici državljana Republike Srbije koji su bili u društvu sa oštećenim državljanima Republike Hrvatske, usled kojih udaraca su oštećeni zadobili lake telesne povrede u predelu glave i tela.
Okrivljenima se stavlja na teret da su kao saizvršioci izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.
Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnom predlogu predložilo da sud produži pritvor protiv Ž. M. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, da okrivljene osudi na kaznu zatvora u trajanju od po tri godine, kao i da ih obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru