DVOJICA UHAPŠENA, ZA JOŠ DVOJICOM SE TRAGA: Posle pucnjave u četvrtak uveče u Novom Sadu

Lj.P.

14. 06. 2024. u 12:05

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su R. A. (24) i S. Š. (27) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

ДВОЈИЦА УХАПШЕНА, ЗА ЈОШ ДВОЈИЦОМ СЕ ТРАГА: После пуцњаве у четвртак увече у Новом Саду

Foto D. Cakić

Kako je saopštila novosadska policija, sumnja se da su njih dvojica, zajedno sa još dva lica za kojima policija intenzivno traga, učestvovali u događaju u kojem je ispaljeno nekoliko hitaca iz vatrenog oružja ka tridesetjednogodišnjem Novosađaninu, koji nije povređen.

R. A. i S. Š. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti, a koji se dogodio 13. juna u Novom Sadu, u Ulici Jovana Popovića, kada je u večernjim časovima pokušano da se upotrebom vatrenog oružja liši života više lica, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je opisani događaj pravno kvalifikovan kao krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1, tačka 11, u vezi sa članom 30, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija kažnjivo članom 348, stavom 4 u vezi sa stavom 1 Zakonika, kaznom zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

U toku do sada preduzetih radnji i mera, kako navode u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, na lice mesta je izašao dežurni javni tužilac koji je obavio uviđaj, dok su, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, sa lica mesta izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet dalje obrade i analize.

- Po nalogu Višeg javnog tužilaštva uhapšeni su osumnjičeni Š. S. i A. R., te im je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti dovedeni u Više javno tužilaštvu u Novom Sadu radi saslušanja na okolnost izvršenja krivičnog dela, dok se intenzivno traga za ostalim osumnjičenima koji su se dali u bekstvo - navodi se u saopštenju VJT.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istrage povodom ovog događaja, dok će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA RADI OVAJ ČOVEK... Novak Đoković ne samo da je stigao na Vimbldon, već tamo - nema mira (VIDEO)